Ισραήλ: Ενημέρωση για επιθέσεις με ρουκέτες μέσω εφαρμογών

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 17:59
A- A A+

Συνεργασία με την ασυνήθιστα επιτυχημένη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Yo ξεκίνησε η ισραηλινή υπηρεσία/ εφαρμογή ενημέρωσης επιθέσεων με ρουκέτες, Red Alert: Israel, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΒC.

Ειδικότερα, χρήστες του Yo που «ακολουθούν» μέσω της εφαρμογής το RedAlertIsrael θα λαμβάνουν ειδοποίηση μέσω αυτής όταν εντοπίζονται εκτοξεύσεις ρουκετών ή όλμων από παλαιστινίους αντάρτες.

Το Yo, το οποίο δίνει τη δυνατότητα αποστολής της λέξης «yo» (και τίποτα παραπάνω) σε φίλους, ως ενημέρωση κειμένου και audio, προκάλεσε αίσθηση λόγω της επιτυχίας την οποία σημείωσε μετά την κυκλοφορία του τον Απρίλιο, έχοντας «κατεβαστεί» περίπου δύο εκατ. φορές σε όλο τον κόσμο.

Οι δημιουργοί  του Red Alert- Άρι Σπρουνγκ και Κόμπι Σνιρ- σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την απλή υπηρεσία ενημέρωσης που παρέχει το Υο για να απευθυνθούν σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό από αυτό στο οποίο φτάνει επί της παρούσης το Red Alert- το οποίο είναι διαθέσιμο στο iTunes της Apple και παρέχει λεπτομερέστερη ενημέρωση πάνω στο αντικείμενο σε πραγματικό χρόνο. Όπως δήλωσε στους Times of Israel o Σπρουνγκ, η εφαρμογή λαμβάνει τις πληροφορίες της από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

REUTERS/RONEN ZVULUN

Καπνός διακρίνεται καθώς ρουκέτα εκτοξεύεται προς το Ισραήλ, από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση του Yo για τον συγκεκριμένο σκοπό δεν έγινε δεκτή θετικά από κάποιους: όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC, ο Ντβιρ Ρέζνικ, σύμβουλος για startups στο Ισραήλ, θεωρεί ότι δεν πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία. «Εάν είμαι στη μία άκρη του Ισραήλ και μία ρουκέτα πέσει μίλια μακριά, η προειδοποίηση του Υο δεν εμφανίζεται και πολύ χρήσιμη…ωστόσο είναι καλύτερο από το τίποτα και μπορώ να το δω να εξελίσσεται σε κάτι πιο ουσιώδες, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος για να καταστεί το ίδιο βολικό και χρήσιμο με το Red Alert». Ο Γιανίβ Φέλντμαν, της ισραηλινής τεχνολογικής ιστοσελίδας GeekTime δήλωσε από πλευράς του στο BBC ότι το Υο είναι μία από τις πιο «ανόητες ιδέες που εμφανίστηκαν ποτέ» και ότι το μόνο αποτέλεσμα που θα μπορεί να έχει ο συνδυασμός του με το Red Alert είναι η ενημέρωση του ευρέος κοινού εκτός του Ισραήλ σχετικά με τη συχνότητα των επιθέσεων με ρουκέτες.

EURONEWS

Το Red Alert παρέχει άμεση ενημέρωση για επιθέσεις, η οποία συνοδεύεται από υπόδειξη της απειλούμενης περιοχής. Δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη εφαρμογή ενημέρωσης για ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, όπου οι Παλαιστίνιοι βασίζονται κυρίως σε hashtags στο Twitter για αυτούς τους σκοπούς.

Προτεινόμενα για εσάς