Digea: Ψηφιακό σήμα από 1η Αυγούστου σε Αττική, Εύβοια και περιοχές των Κυκλάδων

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 15:53
UPD:15:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
A- A A+

Ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα έχουν από την 1η Αυγούστου περισσότεροι από τέσσερα εκατ. τηλεθεατές στην Αττική, στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στην κεντρική και νότια Εύβοια και στις βορειοδυτικές ακτές των Κυκλάδων, μετά την έναρξη λειτουργίας 13 κέντρων εκπομπής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Digea όσοι λαμβάνουν τηλεοπτικό σήμα από τα κέντρα Υμηττού και Αίγινας θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται στις νέες συχνότητες που έχουν κατοχυρωθεί.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ακόμα και αν ένας τηλεθεατής έχει πρόσβαση τώρα στο ψηφιακό περιεχόμενο των καναλιών θα χρειαστεί την ημέρα της μετάβασης στην περιοχή του να επανασυντονίσει το δέκτη του ώστε να αποθηκευτούν σε αυτόν οι νέες, τελικές, συχνότητες, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί να κάνει και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

DIGEA

Σημειώνεται ότι στο site της εταιρείας (www.digea.gr) οι  τηλεθεατές μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν και μέσω της ειδικής εφαρμογής να πληκτρολογήσουν την περιοχή τους και να διαπιστώσουν από ποιο κέντρο καλύπτονται καλύτερα.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα λήψης, θα πρέπει να ελέγξουν αν η κεραία τους «κοιτάει» προς το κύριο κέντρο εκπομπής.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή