Αδ. Γεωργιάδης: Πυροτέχνημα η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 14:27
UPD:14:34
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας».

A- A A+

Ως «πυροτέχνημα» χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με το πυροτέχνημα του δημοψηφίσματος έχει κατορθώσει σε έναν βαθμό να αποφύγει την πραγματική συζήτηση για το θέμα της ΔΕΗ», προσθέτοντας ότι έχει δοθεί υπερβολική σημασία στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναφερόμενος στις απόψεις που έχει εκφράσει ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για το θέμα του δημοψηφίσματος και φήμες ότι βρίσκεται σε «σύγκρουση με το Μέγαρο Μαξίμου» ο κ. Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τονίζοντας, μάλιστα, ότι είναι «τελείως εκτός πραγματικότητας την άποψη ότι ο πρόεδρος της Βουλής είναι σε σύγκρουση με το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρόεδρος της Βουλής εκ του θεσμικού του ρόλου μπορεί να σχολιάζει αυτά που συμβαίνουν στο κοινοβούλιο και δεν σημαίνει ότι όταν λέει κάτι αυτό τον φέρνει σε σύγκρουση με την άποψη του πρωθυπουργού».

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης διαφωνεί με την άποψη ότι μπορούν να συναθροιστούν οι πέντε προτάσεις για δημοψήφισμα που έχουν καταθέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς δεν έχουν πολλά κοινά σημεία.

«Το ΚΚΕ λέει δημοψήφισμα για την κατάργηση όλων των νόμων, που είναι σχετικοί με την απελευθέρωση της ενέργειας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει -δεν ξέρω ακριβώς τι λέει, πιθανόν να λέει- δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ». Αυτές είναι δύο διαφορετικές προτάσεις. Ας πούμε, λοιπόν, ότι αύριο εμείς τις συναθροίζαμε, κάναμε τη συζήτηση και πηγαίναμε σε δημοψήφισμα. Ποια από τα δύο ερωτήματα θα ετίθεντο; Μπορείτε αν μου πείτε;», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή