Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 14:18
UPD:14:28
SOOC/Menelaos Myrillas

Το συλλαλητήριο κατευθύνθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ακολούθως στο υπουργείο Οικονομικών και ως ένδειξη συμπαράστασης στις απολυμένες καθαρίστριες οι οποίες συνεχίζουν να βρίσκονται έξω από το ΥΠΟΙΚ.

A- A A+

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησε σήμερα η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο μέτρο της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την Πλατεία Κλαυθμώνος, κατευθύνθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ακολούθως στο υπουργείο Οικονομικών και ως ένδειξη συμπαράστασης στις απολυμένες καθαρίστριες οι οποίες συνεχίζουν να βρίσκονται έξω από το ΥΠΟΙΚ.

Η ΑΔΕΔΥ διαμαρτύρεται για το μέτρο της αξιολόγησης, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί πρόδρομο για διαθεσιμότητα και απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης τόνισε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να παραπλανήσει και να εξαπατήσει ότι αυτή η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις. Ο νόμος του 2007, ο υπαλληλικός κώδικας, προβλέπει ότι όποιοι υπάλληλοι κριθούν ακατάλληλοι, σύμφωνα με τα κριτήρια του κ. Μητσοτάκη, παραπέμπονται στο υπηρεσιακό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης ή του μισθολογικού υποβιβασμού.

» Ο νόμος αυτός εξακολουθεί να ισχύει ότι και εάν λέει ο Μητσοτάκης. Άρα εξαπατά τον ελληνικό λαό όταν λέει ότι θέλει να κάνει αξιολόγηση για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα στον δημόσιο τομέα. Λέμε από εδώ σήμερα ότι κι εάν ακόμη κριθεί παράνομη και καταχρηστική αυτή η απεργία, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα».

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή