Ευ. Βενιζέλος: «Ναι» στον διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ για την Κεντροαριστερά

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 11:33
UPD:11:35
ΑΠΕ ΜΠΕ/consilium.europa.eu

Στην απαντητική του επιστολή ο κ. Βενιζέλος αφού πρώτα ευχαριστεί τον κ. Κουβέλη, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εξ αρχής υπέρ της έναρξης διαλόγου για την Κεντροαριστερά και μάλιστα «χωρίς  αποκλεισμούς, χωρίς ηγεμονισμούς, σε μια  ουσιαστική πολιτική και προγραμματική βάση» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Υπέρ της έναρξης διαλόγου με την Δημοκρατική Αριστερά και άλλους φορείς για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως τονίζει σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Κουβέλης απέστειλε δύο επιστολές, μία αποκλειστικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και μία προς τους προέδρους πέντε κομμάτων, μεταξύ των οποίων και το ΠΑΣΟΚ.

Στην απαντητική του επιστολή ο κ. Βενιζέλος αφού πρώτα ευχαριστεί τον κ. Κουβέλη, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εξ αρχής υπέρ της έναρξης διαλόγου για την Κεντροαριστερά και μάλιστα «χωρίς  αποκλεισμούς, χωρίς ηγεμονισμούς, σε μια  ουσιαστική πολιτική και προγραμματική βάση».

Υποστηρίζει ότι η Ελιά είναι το πρώτο βήμα που έκανε το ΠΑΣΟΚ και βρήκε ανταπόκριση, ενώ τονίζεται ότι «δεχόμαστε την πρόταση ενός προγραμματικού διαλόγου, την οποία άλλωστε έχουμε κατ’ επανάληψη διατυπώσει. Η θεματολογία που περιλαμβάνεται στο παράρτημα της επιστολής σας περιλαμβάνει ζητήματα που προφανώς βρίσκονται στον κατάλογο των βασικών προτεραιοτήτων της χώρας».

Επίσης προστίθεται ότι η Κεντροαριστερά θα πρέπει να διεκδικήσει ρόλο αυτόνομο και κεντρικό στην πολιτική σκηνή και κυρίως να ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και να υπερβεί την τεχνητή πόλωση που έχει δημιουργηθεί.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Βενιζέλος θέτει ξεκάθαρα και το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι «οι συνταγματικοί θεσμοί, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει να προστατεύονται. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε έτοιμοι για μια πρώτη συνάντηση διαλόγου με όλους εκείνους που νοιώθουν ότι η υπόθεση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, της κεντροαριστεράς, τους αφορά».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή