Καταθέτει τη Δευτέρα για την επίθεση της Χ.Α. σε φωτορεπόρτερ ο πρόεδρος της ΕΦΕ

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 19:11
UPD:20:26
NAFTEMPORIKI.GR

Το ασθενοφόρο που μετέφερε τον τραυματισμένο φωτορεπόρτερ.

A- A A+

Τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος, θα καταθέσει στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν φωτορεπόρτερ σήμερα το πρωί έξω από το εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί συγκεντρωμένοι οπαδοί και μέλη της Χ.Α., που περίμεναν να μεταχθούν στις ανακρίτριες τα τρία στελέχη του κόμματός, επιτέθηκαν στη φωτορεπόρτερ του ΑΜΠΕ, Σιμέλα Παντζαρτζή, καθώς και στον φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμο, τραυματίζοντάς τους ελαφρά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι ανακρίτριες της υπόθεσης και για τον λόγο αυτόν κάλεσαν τον Μάριο Λώλο, που βρέθηκε στο Εφετείο μετά το περιστατικό.

Νωρίτερα το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ), με ανακοίνωσή του καταδίκασε  την επίθεση λέγοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να αποτρέψουν τους φωτορεπόρτερ από την άσκηση των καθηκόντων τους.

Επίσης ο κ. Λώλος σε δηλώσεις του στο naftemporiki.gr είπε μεταξύ άλλων πως επρόκειτο για  απρόκλητη επίθεση και τόνισε ότι «οι φωτορεπόρτερ φωτογραφίζουν με κανόνες δεοντολογίας... Δεν δημιουργούν αυτοί το περιστατικό. Οι συνάδελφοι φωτογράφιζαν πλάτες. Εάν δείτε τα βίντεο ήτανε πλάτες αυτοί που έπαιζαν ξύλο (…). Το ξύλο που έφαγαν έγινε μετά το περιστατικό. Μετά τις πέτρες. Και εκεί είναι η δικιά μας καταγγελία στην Αστυνομία. Ήταν μπροστά στο περιστατικό και δεν έκαναν τίποτα. Δεν υπήρχαν επεισόδια. Είχαν τελειώσει τα επεισόδια και οι συνάδελφοι δαρθήκανε μπροστά στα μάτια αστυνομικών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή