Μουντιάλ 2014: Τα συγχαρητήρια του Προέδρου στην ομάδα των ΗΠΑ

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 13:22
UPD:13:27
EPA/Andrew Harrer / POOL

Μετά το πέρας μιας συνάντησης με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ο Ομπάμα πήγε στο χώρο όπου περίπου 200 υπάλληλοι και διαπιστευμένοι στον Λευκό Οίκο είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο του Old Executive Office Building, του κτιρίου που βρίσκεται στο πλάι της προεδρικής έδρας, για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

A- A A+

Η μέχρις εσχάτων πάλη της αμερικανικής ομάδας εναντίον του Βελγίου, παρά την ήττα με 2-1, προκάλεσε αίσθηση και συγκίνηση της ΗΠΑ και ο πρώτος που έσπευσε να εκφράσει το δημόσιο αίσθημα ήταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

«Παιδιά θέλω να σας πω ότι μας κάνατε υπερήφανους, ο τρόπος με τον οποίο κατακτήσατε τις καρδιές και τα μυαλά ολόκληρης της χώρας είναι απίστευτος».

Αυτά είναι τα λόγια με τα οποία ο Ομπάμα, με ένα τηλεφώνημα, θέλησε να ευχαριστήσει τους παίκτες της Εθνικής ομάδας, παρά τον αποκλεισμό της από το Βέλγιο στη φάση των «16» του Μουντιάλ.

THE WHITE HOUSE

Ο πρώτος πολίτης των ΗΠΑ θέλησε να αισθανθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την εγγύτητά του στην ομάδα που οδηγεί ο Γιούργκεν Κλίνσμαν, καλώντας τον αρχηγό των ΗΠΑ, Κλιντ Ντέμπσεϊ και τον τερματοφύλακα Τιμ Χάουαρντ, για τον οποίο υπάρχει «υστερία» στις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις