Επ' αόριστον η απεργία των διοικητικών στο ΕΜΠ

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 16:00
UPD:16:02
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis
A- A A+

Συνεχίζουν επ' αόριστον την απεργία τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι, η Εισαγγελία της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία παραμένει κλειστή η είσοδος του πανεπιστημίου και παρεμποδίζονται όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στους χώρους του.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει αν στην υπόθεση του Πολυτεχνείου προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και ειδικότερα του αδικήματος της παράνομης βίας.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, η πρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων του ΕΜΠ Ράνια Ζάχου και η γενική γραμματέας Έφη Φλωράκη, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ζητώντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με ανοιχτό το Ίδρυμα, προκειμένου οι φοιτητές να μη χάσουν το εξάμηνο.

Ανδρέας Λοβέρδος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νωρίτερα, αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ να κλείσουν το πανεπιστημιακό ίδρυμα, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι «ανήκει στον ελληνικό λαό».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή