Ανδ. Λοβέρδος: Το ΕΜΠ ανήκει στον ελληνικό λαό

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 14:33
UPD:16:01
FOSPHOTOS/Manolis Tsafos

Στόχος του υπουργείου είναι «έως την άλλη εβδομάδα να μην υπάρχει ζήτημα που να εκκρεμεί στο Πολυτεχνείο», τόνισε ο κ. Λοβέρδος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ως αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ να κλείσουν το πανεπιστημιακό ίδρυμα, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι «ανήκει στον ελληνικό λαό».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφερόμενος στο θέμα του ΕΜΠ ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι την Παρασκευή ξεκινά την εργασία του ο αξιολογητής για τα οκτώ Πανεπιστήμια της χώρας και του έχει ζητηθεί να ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο.

Στόχος του υπουργείο «έως την άλλη εβδομάδα να μην υπάρχει ζήτημα που να εκκρεμεί στο Πολυτεχνείο», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Προσέθεσε ακόμη ότι δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα συμπεράσματα του αξιολογητή, αλλά ότι είναι λάθος να κλείνει ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα και να χάνεται μία εξεταστική περίοδος, καθώς «η απώλεια εξαμήνου σημαίνει μια αστάθεια στο ίδρυμα για πάνω από τρία-τέσσερα χρόνια. Μπορεί και πέντε. Για ένα πλήρη φοιτητικό κύκλο. Το έχει ξαναπάθει αυτό το ΕΜΠ και έχει πείρα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τόνισε ότι έχει κατ’ επανάληψη καλέσει τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ να συζητήσουν μαζί του και κατέληξε ότι αυτό που τους ζητά είναι «να μην κλείσουν το ίδρυμα. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα, δεν είναι δικό τους, ανήκει στον ελληνικό λαό».

Χωρίς αίτηση οι μεταγραφές φοιτητών από πολύτεκνες οικογένειες

Με αυτόματη διαδικασία θα πραγματοποιείται η μεταγραφή παιδιών πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, χωρίς την ανάγκη κατάθεσης αίτησης, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Παιδείας η απόφαση για την αυτόματη μεταγραφή φοιτητών από πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες θα δημοσιοποιηθεί σήμερα, καθώς από αύριο Πέμπτη οι υποψήφιοι φοιτητές καλούνται να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους.

Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα των κριτηρίων για τις μετεγγραφές φοιτητών, ο υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι είναι μία απόφαση που έχει ληφθεί από τον προκάτοχό του κ. Αρβανιτόπουλο τον Μάιο και έχει «περάσει» με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή. Προσέθεσε ακόμη ότι θα ισχύσει το εισοδηματικό κριτήριο των 9.000 ευρώ κατ’ άτομο στην οικογένεια.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των Πανεπιστημίων για τις μεταγραφές, τις χαρακτήρισε ως αρνητικές και τόνισε «τα πανεπιστήμια λένε ότι δεν το αντέχουν. Τους είπαμε ότι η κρίση μας οδηγεί εκεί».

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή