Σάντος: Ήμασταν δυνατοί και με χαρακτήρα

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 19:19
UPD:19:26
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

«Ήθελα να γυρίσω με τους παίκτες αλλά το εισιτήριο το έκλεισε η ΕΠΟ. Με ενημέρωσαν πως υπήρχαν συγκεκριμένα εισιτήρια για μένα. Εγώ ήθελα να μείνω με την ομάδα, αλλά είχαν κλειστεί ήδη τα εισιτήρια και έπρεπε να φύγω νωρίτερα», είπε ο πρώην εκλέκτορας της ελληνικής ομάδας.

A- A A+

Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που ακολούθησαν τον αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Κόστα Ρίκα και τον αποκλεισμό του αντιπροσωπευτικού συκροτήματος έδωσε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος επέλεξε να αναχωρήσει μόνος και απευθείας για την Πορτογαλία.

Ο πρώην εκλέκτορας της ελληνικής ομάδας φιλοξενήθηκε σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν επέστρεψε με την υπόλοιπη αποστολή, απάντησε: «Ήθελα να γυρίσω με τους παίκτες αλλά το εισιτήριο το έκλεισε η ΕΠΟ. Με ενημέρωσαν πως υπήρχαν συγκεκριμένα εισιτήρια για μένα. Εγώ ήθελα να μείνω με την ομάδα, αλλά είχαν κλειστεί ήδη τα εισιτήρια και έπρεπε να φύγω νωρίτερα».

Για την αγωνιστική παρουσία της Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας είπε: «Μια ήττα σε σημαδεύει (με την Κολομβία), αλλά κάναμε ένα πολύ καλό ματς με την Ιαπωνία, πήραμε καλό αποτέλεσμα και με την Ακτή Ελεφαντοστού πήραμε την πρόκριση που θέλαμε. Δείξαμε δύναμη και χαρακτήρα. Σαφώς όμως υπήρξε στεναχώρια και κλάματα για τον αποκλεισμό από την Κόστα Ρίκα. Υπήρξε μεγάλη απογοήτευση μετά».

Όσο για το τι είπε στους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα με τους Κοσταρικανούς, ανέφερε πως «αυτό που είπα είναι ότι έλειψε το καθαρό μυαλό γιατί υπήρχε η θέληση των παικτών για τη νίκη. Ίσως σε κάποιες φάσεις δεν σκέφτηκαν καθαρά, γιατί υπήρχε μεγάλη διάθεση για τη νίκη».

Ο Πορτογάλος προπονητής είπε ακόμη ότι «είμαι πολύ στεναχωρημένος, γιατί πίστευα στην πρόκριση. Υπήρχε άνθρωπός μου που έβλεπε το παιχνίδι της Ολλανδίας με το Μεξικό, γιατί πιστεύαμε όλοι στην πρόκριση. Αυτό που ήθελα ήταν να δώσω χαρά στον ελληνικό λαό και σε ένα σημείο το πετύχαμε. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές θα είναι πάντα στην καρδιά μου, όπως όλοι οι Έλληνες».

Στο τέλος ο κ. Σάντος ρωτήθηκε για τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος κλείνει τον κύκλο του στην Εθνική ομάδα αλλά και για τον αντικαταστάτη του, τον Κλαούντιο Ρανιέρι. «Ο Καραγκούνης πρόσφερε πολλά και τον ευχαριστούμε. Για τον Ρανιέρι το μόνο που έχω να πω είναι να συνεχίσει την καλή πορεία της Εθνικής» απάντησε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις