Μουντιάλ 2014: Η Κολομβία 2-0 την Ουρουγουάη

Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 00:51
UPD:15:36
REUTERS/SERGIO MORAES
A- A A+

Βραζιλία-Κολομβία συνθέτουν το πρώτο μεγάλο ζευγάρι των προημιτελικών του Μουντιάλ. Η ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν επιβλήθηκε με 2-0 της Ουρουγουάης στο δεύτερο ματς της φάσης των «16» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Ροντρίγκες.

Ο σταρ της Μονακό Τζέιμς Ροντρίγκες ήταν ο άνθρωπος που έστειλε την Κολομβία στους προημιτελικούς του τουρνουά. Με το υπέροχο γκολ πουυ πέτυχε στο 28΄ (φοβερό σουτ έξω από την περιοχή) έβαλε μπροστά την ομάδα του, ενώ στο 50΄ ουσιαστικά «σφράγισε» την πρόκριση. Με τα δύο τέρματα που σημείωσε έφτασε τα 5 στη διοργάνωση και προηγείται στον πίνακα των σκόρερ, αφήνοντας πίσω του, τους Μέσι, Νεϊμάρ και Μίλερ.

Η Ουρουγουάη, που δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και προτίμησε να παίξει αμυντικά, βγήκε στην επίθεση στα τελευταία 15 λεπτά του ημιχρόνου και με...μπροστάρη τον Έντισον Καβάνι προσπάθησε να ισοφαρίσει. Το σουτ-φάουλ του στράικερ της Παρί στο 31΄ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στην καλύτερη ευκαιρία της «σελέστε» στα πρώτα 45 λεπτά. 

REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Με γκολ...από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Το πέτυχε και αυτό η Κολομβία, πάλι με το Τζέιμς Ροντρίγκες, στο 50΄, με πλασέ από το ύψος του πέναλτι μετά από κεφαλιά-πάσα του Γκουαρδάδο. Χάρις σε αυτό πέρασε πρώτος στον πίνακα των σκόρερ του Μουντιάλ και το 2-0 έδωσε...φτερά στην ομάδα του Πέκερμαν, η οποία κυριάρχησε στο γήπεδο μη επιτρέποντας στους Ουρουγουανούς να πιστέψουν στην ανατροπή. 

Το συγκρότημα του Ταμπάρες είχε δύο πολύ καλές φάσεις για να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς, αλλά ο Ροντρίκες και ο Μάξι Περέιρα δεν βρήκαν στόχο από πολύ κοντά κι έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους Κολομβιανούς να πανηγυρίζουν. Στο 85΄ χάθηκε και η τελευταία ευκαιρία για τους Ουρουγουανούς, με το σουτ του Καβάνι να διώχνει σε κόρνερ στη γωνία του ο Οσπίνα.

Η Κολομβία στην φάση των «8» θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία, που νωρίτερα είχε αποκλείσει την Χιλή στη διαδικασία των πέναλτι. To παιχνίδι θα διεξαχθεί στο στάδιο «Καστελάο» της Φορταλέσα στις 4 Ιουλίου (23:00).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις