Πρωτοβουλίες για τις γερμανικές αποζημιώσεις ανακοίνωσε ο Δημ. Κουτσούμπας

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 14:22
UPD:14:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Μετά τη συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ), ο κ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε σειρά σημαντικών ενεργειών το επόμενο διάστημα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Πρωτοβουλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ανακοίνωσε ο γ.γ. της ΚΕ τους ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά από συνάντηση που είχε για το θέμα με το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. 

«Στη σημερινή συνάντηση αποφασίσαμε νέες πρωτοβουλίες, ταυτόχρονα η ΚΕ του ΚΚΕ, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ξεκινώντας από μια κοινή δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας και της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ, η οποία σήμερα κιόλας θα σταλεί στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ άμεσα θα κατατεθεί ψήφισμα- δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας έτσι ώστε να προβληθεί αυτό το ζήτημα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μετά τη συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ) για το θέμα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων ο κ. Κουτσούμπας ανακοίνωσε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε σειρά σημαντικών ενεργειών το επόμενο διάστημα.

902PORTAL

«Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο θα πρέπει να επιστραφεί αμέσως, οι γερμανικές αποζημιώσεις για τις μεγάλες καταστροφές, για τα θύματα των δυνάμεων κατοχής των ναζιστών, την περίοδο εκείνη, καθώς επίσης και η επιστροφή όλων των αρχαιοτήτων, του πλούτου αυτού που έχουν ουσιαστικά κλέψει από τον ελληνικό λαό, από την πατρίδα μας» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή