Μουντιάλ 2014: Το Βέλγιο 1-0 τη Νότια Κορέα

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 00:53
UPD:00:59
REUTERS/PAULO WHITAKER
A- A A+

Χωρίς να εντυπωσιάσει σε ένα ακόμη παιχνίδι, το Βέλγιο νίκησε με 1-0 τη Νότια Κορέα και πήρε την πρώτη θέση του 8ου ομίλου. Στην φάση των «16» η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ.

Αν κι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 45΄ οι Βέλγοι κατάφεραν στο 77΄ με τον Βερτόνγκεν να πετύχουν το γκολ της νίκης, τρίτης διαδοχικής στην φάση των ομίλων, χωρίς μέχρι τώρα να παίξουνς σπουδαίο ποδόσφαιρο. 

Η Νόιτια Κορέα, που αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με μία ισοπαλία, στάθηκε πάρα πολύ καλά στα πρώτα 45 λεπτά. Οι Ασιάτες, μετά το γκολ της Ρωσίας εναντίον της Αλγερίας στο άλλο ματς του 8ου ομίλου, μόνο αδιάφοροι δεν ήταν στο ματς (ήθελαν νίκη με 2-0 για να περάσουν) και θα μπορούσαν στο πρώτο μέρο να είχαν προηγηθεί.

Σε δύο φάσεις ο Κουρτουά έδειξε την κλάση του, ιδιαίτερα στο σουτ του Κι στο 30΄, ενώ ενώ μετά από ένα λεπτό έδιωξε προ της γραμμής την κεφαλιά του Σον.

Το Βέλγιο δεν ήταν μέσα στο παιχνίδι σχεδόν σε όλο το 45λεπτο, αν και θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα με την κλασική ευκαιρία του Μέρτενς στο 25΄, όταν ο μέσος της ομάδας του Βίλμοτς αστόχησε απελπιστικά από το σημείο του πέναλτι.

Οι ισορροπίες στον αγωνιστικό άλλαξαν δευτερόιλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο διαιτητής Γουίλιαμς απέβαλλε (σωστά) με απευθείας κόκκινη κάρτα το Ντεφούρ, αναγκάζοντας τους Βέλγους να παίξουν ένα ολόκληρο ημίχρονο (δεύτερο) με 10 παίκτες. 

Δοκάρι με το Σον είχε η Νότια Κορέα στη σέντρα του άσου της Λεβερκούζεν, στο 59ο λεπτό. Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο το Βέλγιο διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το τέλος και τα κατάφερε στο 77΄ με το πλασέ του Βερτόνγκεν, μετά την προσωρινή απόκρουση της μπάλας από το Νοτιοκορεάτη γκολκίπερ στο σουτ του Οριγκί.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις