Μουντιάλ 2014 (7ος όμιλος): ΗΠΑ-Γερμανία 0-1

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 20:56
UPD:20:59
A- A A+

Πρώτη και καλύτερη προκρίθηκε στους «16» του Μουντιάλ η Γερμανία, που επιβλήθηκε 1-0 των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής στον 7ο όμιλο.

Η ήττα ήταν πάντως ανώδυνη για τις ΗΠΑ, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση και προκρίθηκε επίσης στην επόμενη φάση, με τις δύο ομάδες να διασταυρώνονται «χιαστί» με τους πρώτους δύο από τον 8ο όμιλο.

Οι Γερμανοί ξεκίνησαν δυνατά στην «Αρένα Περναμπούκο», πήραν τον έλεγχο από το ξεκίνημα και στο πρώτο εικοσάλεπτο πίεσαν πολύ τους Αμερικανούς, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία για γκολ, παρότι έφταναν εύκολα στην περιοχή του Χάουαρντ.

Με τις φάσεις να λείπουν, η πίεση της «νατσιονάλμαντσαφτ» εξασθένησε μετά το 20λεπτο κι αυτό επέτρεψε στους παίκτες του Κλίνσμαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους κερδίζοντας κάποια μέτρα στο γήπεδο και να πάρουν τις «ανάσες» που ήθελαν.

EURONEWS

Οι Αμερικανοί είχαν μάλιστα μια καλή στιγμή στην προώθηση του αριστερού μπακ τους, με τον Μπίσλεϊ να σουτάρει μόλις άστοχα στο 23΄ και τα «πάντσερ» να απαντούν με την προσπάθεια του Οζίλ που απέκρουσε ο Χάουαρντ στο 35΄.

Ο Τόμας Μίλερ ήταν τελικά ο παίκτης που «έσπασε» την ανία του αγώνα, σκοράροντας με ωραίο σουτ στο 55΄. Ήταν το τέταρτο γκολ του άσσου της Μπάγερν στη διοργάνωση, με το οποίο έφτασε τους Μέσι και Νεϊμάρ στην πρώτη θέση των σκόρερ, ενισχύοντας τις πιθανότητές του να αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ σε δεύτερο συνεχές Μουντιάλ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις