Επέστρεψε η Εθνική Ιταλίας, συνεχίζει ο Πίρλο

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 14:06
UPD:14:10
REUTERS/DOMINIC EBENBICHLER

Την είδηση πάντως έβγαλε ο Αντρέα Πίρλο, ο οποίος έθεσε εαυτόν στη διάθεση του νέου ομοσπονδιακού εκλέκτορα όταν ο Αλμπερτίνι τον κάλεσε να επανεξετάσει την απόφασή του να αποσυρθεί.

A- A A+

Λιγότερο από μια ντουζίνα οπαδοί περίμεναν την άφιξη της ιταλικής Εθνικής ομάδας στο «Μαλπένσα» του Μιλάνου, κατά την επιστροφή της από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Οι παίκτες, τα διευθυντικά στελέχη και το τεχνικό προσωπικό εγκατέλειψαν το αεροδρόμιο με δικά τους μέσα από άλλη έξοδο, ενώ κάποιοι άλλοι θα κατευθυνθούν στο «Φιουμιτσίνο» της Ρώμης. Η πτήση τσάρτερ από το Ρίο προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, μετά από έντεκα ώρες πτήση από το Ρίο. 

Ο προπονητής Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την ήττα από την Ουρουγουάη, (από)χαιρέτησε τους πάντες κατά τη διάρκεια της πτήσης, το επιτελείο του, τους παίκτες και τους δημοσιογράφους.

Μετά από πρόσκληση των μέσων μαζικής ενημέρωσης για να απαντήσει σε ερωτήσεις, μετά τα όσα έγραψε στο Twitter για την κριτική που τού ασκήθηκε, ο Μάριο Μπαλοτέλι αρνήθηκε. Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (Figc), Ντεμέτριο Αλμπερτίνι, ήταν όμως αποκαλυπτικός όσον αφορά τον ιδιόρρυθμο αυτό παίκτη.

«Ο Μπαλοτέλι πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να φορά τη φανέλα της Εθνικής, διαφορετικά υπάρχουν κι άλλοι» είπε ο νυν παράγοντας και πρώην παίκτης της Μίλαν κατά τη διάρκεια της επιστροφής.

«Δεν είναι αλήθεια ότι έχει περισσότερα ελαττώματα από τους άλλους, αλλά το ταλέντο θα πρέπει να τίθεται στην υπηρεσία της ομάδας. Θα αποφασίσει ο νέος προπονητής. Η διαχείριση της ομάδας είναι ανεξάρτητη από τα άτομα» πρόσθεσε και ανέφερε ότι το θέμα του νέου προπονητή, με τα ιταλικά ΜΜΕ να θεωρούν φαβορί τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, θα συζητηθεί τη Δευτέρα, στο διοικητικό συμβούλιο.

Την είδηση πάντως έβγαλε ο Αντρέα Πίρλο, ο οποίος έθεσε εαυτόν στη διάθεση του νέου ομοσπονδιακού εκλέκτορα όταν ο Αλμπερτίνι τον κάλεσε να επανεξετάσει την απόφασή του να αποσυρθεί. «Αν ο νέος προπονητής κρίνει ότι χρειάζεται η συμβολή μου, εγώ πάντα θα ανταποκριθώ ευχαρίστως» ήταν η απάντηση του Πίρλο.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις