Μουντιάλ 2014 (6ος όμιλος): Βοσνία-Ιράν 3-1

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 20:59
UPD:21:02
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Η Βοσνία αποχαιρέτησε με νίκη το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, επικρατώντας με 3-1 του Ιράν στην «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής στον 6ο όμιλο.

Οι Βαλκάνιοι μετέβησαν με υψηλές προσδοκίες στη «χώρα του καφέ» αλλά προσγειώθηκαν ανώμαλα στην πραγματικότητα, καθώς το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πολύ υψηλό, τουλάχιστον όμως απέφυγαν την τελευταία θέση στον όμιλο, στην οποία έμειναν τελικώς οι Ιρανοί.

Η Βοσνία πήρε από την αρχή τον έλεγχο της συνάντησης, επέβαλε το ρυθμό της και διατήρησε συντριπτική κατοχή της μπάλας, που σε κάποιο σημείο του πρώτου ημιχρόνου έφτασε στο 70%. Με τους Ιρανούς σε παθητικό ρόλο το γκολ ήταν θέμα χρόνου και τελικά το πέτυχε ο Τζέκο στο 23ο λεπτό, ανοίγοντας λογαριασμό στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Σε μια από τις ελάχιστες επιθετικές εξάρσεις τους οι Ασιάτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση δύο λεπτά αργότερα, αλλά η προσπάθεια του Μασούντ σταμάτησε στο δοκάρι του Μπέγκοβιτς.  Στο 59΄ ήταν η σειρά του Πιάνιτς να χριστεί σκόρερ, όταν ο μέσος της Ρόμα εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην ιρανική άμυνα και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Το Ιράν μείωσε με το πρώτο τέρμα του στη διοργάνωση, το οποίο σημείωσε ο  Γκουσανετζχάντ στο 82΄, αλλά δεν κατόρθωσε να επιστρέψει στο παιχνίδι αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βρσάγεβιτς έγραψε το 3-1 διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις