Πολωνία: Κέρδισε τη ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Τουσκ

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014 00:49
UPD:00:53
REUTERS/JERZY DUDEK

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ (πρώτος αριστερά) και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησής του κέρδισαν την ψήφο εμπιστοσύνης.

A- A A+

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ κέρδισε το βράδυ της Τετάρτης την κοινοβουλευτική μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης η οποία προκλήθηκε έπειτα και από το  σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα με την παράνομη ηχογράφηση συνομιλιών υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Το κοινοβούλιο παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ καθώς υπέρ ψήφισαν 237 βουλευτές ενώ η απαιτούμενη πλειοψηφία ήταν 231 ψήφοι.

Το κυβερνών κόμμα του Τουσκ η Πλατφόρμα Πολιτών (PO) μαζί με τον μικρό κυβερνητικό του εταίρο το Αγροτικό Κόμμα της Πολωνίας (PSL) κατέχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο με 235 βουλευτές.

EURONEWS

Το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα όταν το πολωνικό περιοδικό Wprost άρχισε να δημοσιεύει αποσπάσματα από προσωπικές συνομιλίες μεταξύ προσωπικοτήτων της πολιτικής και της οικονομικής ζωής της χώρας, μεταξύ αυτών ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας Μάρεκ Μπέλκα, ο υπουργός Εσωτερικών Μπαρτλόμι Σιένκεβιτς, ο υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάτσεκ Ροστόφσκι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή