Πολωνία: Ύποπτοι για υποκλοπές σομιελιέ πολυτελών εστιατορίων

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 00:13
UPD:00:33
SHUTTERSTOCK

Οι ηχογραφήσεις των συνομιλιών έγιναν σε τουλάχιστον δύο εστιατόρια της Βαρσοβίας, ενώ μετά την αποκάλυψή τους η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης Τουσκ.

A- A A+

Δύο σομελιέ που εργάζονται σε πολυτελή εστιατόρια της Βαρσοβίας κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στις παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Πολωνίας, ενώ δύο ακόμη άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση αυτή που έχει προκαλέσει σκάνδαλο στη χώρα με την αντιπολίτευση να ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εισαγγελίας της Βαρσοβίας οι δύο άνδρες είναι σομελιέ σε δύο πολυτελή εστιατόρια της πολωνικής πρωτεύουσας, στο Sowa & Przyjaciele και το Amber Room.

Για τους άλλους δύο δεν δόθηκαν πληροφορίες ωστόσο σύμφωνα με τον πολωνικό Τύπο, ο ένας εκ των δύο προσώπων ενδέχεται να είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας του εμπορίου άνθρακα.

«Έχουν κατασχεθεί πολλά στοιχεία», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων ξέσπασε πριν οκτώ ημέρες όταν το πολωνικό περιοδικό Wprost άρχισε να δημοσιεύει αποσπάσματα από προσωπικές συνομιλίες μεταξύ προσωπικοτήτων της πολιτικής και της οικονομικής ζωής της χώρας, μεταξύ αυτών ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας Μάρεκ Μπέλκα, ο υπουργός Εσωτερικών Μπαρτλόμι Σιένκεβιτς, ο υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάτσεκ Ροστόφσκι.

Οι ηχογραφήσεις των συνομιλιών έγιναν σε τουλάχιστον δύο εστιατόρια της Βαρσοβίας, ενώ μετά την αποκάλυψή τους η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης Τουσκ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Πολωνίας αναμένεται να αναφερθεί στην υπόθεση αύριο το απόγευμα στο κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή