Επεισοδιακή ανταπόδοση με το ίδιο νόμισμα

Η κωμωδία «Ούτε γάτα… ούτε ζημιά», στο θέατρο Λαμπέτη
Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 09:30
A- A A+

Γνωστή από τον κινηματογράφο, η επεισοδιακή απιστία του Λαλάκη, που πυροδοτεί την «ανταπόδοση» της συζύγου του, στην αγαπημένη κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, «Ούτε γάτα… ούτε ζημιά», παρουσιάζεται στο θερινό θέατρο Λαμπέτη, από Τετάρτη έως Κυριακή.

Με ρεκόρ εισιτηρίων

Ο Θοδωρής Πετρόπουλους υπογράφει τη διασκευή και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης τη σκηνοθεσία του έργου, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο, το 1950, από τον θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 1955, η μεγάλη θεατρική επιτυχία μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, σημειώνοντας ρεκόρ εισιτηρίων. Και πάλι ο Βασίλης Λογοθετίδης, έχοντας στο πλευρό του την Ίλια Λυβικού, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον Μίμη Φωτόπουλο και σπουδαίους κωμικούς της εποχής, σφράγισε με την ερμηνεία του τον ρόλο του Λαλάκη Μακρυκώστα, καθιερώνοντας το έργο ως μία από τις πιο έξυπνες κωμωδίες παρεξηγήσεων.

Ανάθεμα τον κόμβο σας κύριε σταθμάρχα μου

Ο Λαλάκης είναι ένας παντρεμένος μεγαλοαστός, που επιδίδεται στην απιστία. Με την πρόφαση ενός επαγγελματικού ταξιδιού, πηγαίνει εκδρομή με την ερωμένη του, τη Λολότα. Όταν, εντελώς συμπτωματικά, η σύζυγός του ανακαλύπτει τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού του, αποφασίζει να ενδώσει στο επίμονο φλερτ ενός γοητευτικού άντρα, που την πολιορκεί επίμονα, και να ανταποδώσει με το ίδιο νόμισμα την απιστία του συζύγου της. Έτσι, πηγαίνει κι εκείνη ένα μικρό ταξιδάκι μαζί του.

Όμως, μια σειρά συμπτώσεων θα φέρει πρόσωπο με πρόσωπο τα δύο παράνομα ζευγάρια, όταν συναντώνται σε ένα χωριό, τη Θυμαριά, που είναι και κόμβος… Μόνο που δεν έχει πανδοχείο, ούτε καν τηλέφωνο… Οπότε, αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν όλοι μαζί στο σπίτι του σταθμάρχη, που προθυμοποιείται να τους φιλοξενήσει. Και τότε, αρχίζει ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι εκδίκησης και αποκαλύψεων…

Ταυτότητα παράστασης
Διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος, σκηνοθεσία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη, κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου, σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Τζιόγκας. Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άβα Γαλανοπούλου, Κώστας Ευρυπιώτης, Μαρία Κατσανδρή, Γιώργος Κοψιδάς, Γιάννα Ζιάννη, Μένη Κωνσταντινίδου, Μάρκος Μπούγιας, Δανάη Μπάρκα.

Πληροφορίες
Θέατρο Λαμπέτη (ταράτσα): λεωφ. Αλεξάνδρας 106 Αθήνα, τηλ.: 210 6457086. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως Κυριακή: 21:15.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς