Βιλπέν: Να μην ενδώσουμε στο φόβο

Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2004 21:18
UPD:21:20

A- A A+

«Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να ενδώσει στο φόβο και τις απειλές», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, αναφερόμενος στην εκπνοή της διορίας που έχει θέσει η Αλ Κάιντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν πρέπει να δίνουμε στις απειλές μεγαλύτερη σημασία απ' αυτήν που έχουν. Αυτό είναι το παιχνίδι των τρομοκρατών. H απάντηση πρέπει να είναι η επαγρύπνηση, η κινητοποίηση και η αποφασιστικότητα και σε καμία περίπτωση ο φόβος. Αυτή ας είναι η απάντησή μας», δήλωσε ο γάλλος αξιωματούχος.

Η Αλ Κάιντα θέλει να προκαλέσει τεχνητή διαίρεση στους κόλπους της Ένωσης και να φοβίσει τους Ευρωπαίους, πρόσθεσε ο Βιλπέν, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στη Μαδρίτη με τον ισπανό ομόλογό του Χοσέ Αντόνιο Αλόνσο.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που είχε δημοσιοποιηθεί στις 15 Απριλίου, ο Οσάμα μπιν Λάντεν είχε προτείνει τρίμηνη ανακωχή στους Ευρωπαίους «που δεν επιτίθενται στους μουσουλμάνους».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι είχε αποκλείσει τότε κάθε ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με την Αλ Κάιντα.

Πηγές: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή