Μουντιάλ 2014: Τιτανομαχία στο Ρεσίφε με Κροατία-Μεξικό

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 12:56
UPD:13:16
REUTERS/RUBEN SPRICH

Η εθνική ομάδα του Μεξικού κατά τη διάρκεια προπόνησης στην «Αρένα Περναμπούκο» στο Ρεσίφε.

A- A A+

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής στο Μουντιάλ, θα διεξαχθεί απόψε (19:00), στο πλαίσιο του 2ου ομίλου, ανάμεσα στην Ολλανδία και τη Χιλή, στην «Κορίνθιανς Αρένα» του Σάο Πάουλο.

Αμφότεροι οι αντίπαλοι έχουν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας στο ενεργητικό τους από δύο νίκες, αλλά θα δώσουν μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέση στον όμιλο προκειμένου να αποφύγουν τη διασταύρωση με τη Βραζιλία στη φάση των «16».

Οι «οράνιε» αναμένεται να αγωνιστούν με τους, Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Ίντι, Μπλιντ, Ντε Γκουζμάν, Σνάϊντερ, Ντε Γιονγκ, Λενς, Ρόμπεν και οι νοτιοαμερικανοί με τους, Μπράβο, Ίσλα, Μεντέλ, Γιάρα, Μένα, Ντίας, Αράνγκις, Σίλβα, Βιδάλ, Σάντσες, Βάργκας.

Η μεγάλη απογοήτευση του Μουντιάλ, Ισπανία, θα παίξει την ίδια ώρα τον τον τελευταίο αγώνα της στη διοργάνωση με αντίπαλο την Αυστραλία, στη «Μπαϊσάδα Αρένα» της Κουριτίμπα, επίσης την ίδια ώρα (19:00).

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια συγκαταλεγόταν μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου αλλά εμφανίστηκε αγνώριστη, με αποτέλεσμα να ταπεινωθεί από την Ολλανδία (1-5) και να χάσει εύκολα από τη Χιλή (0-2).

Απέναντί της τα «καγκουρό» του ομογενή ομοσπονδιακού τεχνικού Άγγελου Ποστέκογλου, που πάλεψαν σε όλα τα παιχνίδια κι έδειξαν καλή εικόνα, αλλά απόψε δεν θα ενισχυθούν από τον τιμωρημένο με κάρτες πρώτο σκόρερ τους, Τιμ Κέιχιλ.

Οι Socceroos αναμένεται να παραταχθούν με τους, Ράϊαν, ΜακΓκόουαν, Ντέιβιντσον, Σπιράνοβιτς, Ουίλκινσον, Όαρ, Μπόζανιτς, Γιέντινακ, ΜακΚέι, Χάλοραν, Λέκι και οι «φούριας ρόχας» με τους, Κασίγιας, Χουανφράν, Αλμπιόλ, Μαρτίνεθ, Άλμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Μπουσκέτς, Σίλβα, Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια.

          Τιτανομαχία πρόκρισης στο Ρεσίφε

Στις 23:00 θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις του 1ου ομίλου, με πολύ μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Κροοατία και το Μεξικό στην «Αρένα Περναμπούκο» στο Ρεσίφε.

Η «Χρβάτσκα» έχει τρεις βαθμούς και το Μεξικό τέσσερις, οπότε οι Βαλκάνιοι χρειάζονται μόνο νίκη. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τρεις φορές στο παρελθόν, με τους Κροάτες να μετρούν δύο νίκες και οι «τρικολόρες» μία.

REUTERS/RUBEN SPRICH

Η εθνική ομάδα της Κροατίας στην «Αρένα Περναμπούκο» στο Ρεσίφε.

Η Κροατία αναμένεται να παίξει με τους, Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Πράνιτς, Όλιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Κόβατσιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς, ενώ οι Μεξικανοί με τους, Οτσόα, Μάρκες, Ροντρίγκες, Μορένο, Αγκιλάρ, Λαγιούν, Βάσκες, Γουαρδάδο, Ερέρα, Ντος Σάντος, Περάλτα.

Το άλλο παιχνίδι είναι βαθμολογικά αδιάφορο, καθώς η Βραζιλία έχει προκριθεί και το Καμερούν αποκλειστεί, όμως οι γηπεδούχοι χρειάζονται για λόγους πρεστίζ κι εντυπώσεων την πρώτη θέση και λογικά θα την πάρουν, αφού οι «αδάμαστοι λέοντες» δικαιολόγησαν πλήρως τον επιθετικό προσδιορισμό τους, εμφανίζοντας -μακράν- την πιο απείθαρχη και ασόβαρη ομάδα της διοργάνωσης.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς. Τον αυτοπροσδιορισμό του Ετό ως τραυματία (!); Τη συμπλοκή των Εκοτό-Μουκαντζό στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με την Κροατία; Την ενέργεια παράφρονα του Σονγκ να κυνηγήσει και να χτυπήσει από πίσω με γροθιά τον Μάντζουκιτς, χωρίς τον παραμικρό λόγο;

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο της Μπραζίλια και η Βραζιλία αναμένεται να αγωνιστεί με τους, Σέζαρ, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Ντάνι Αλβες, Παουλίνιο, Λουίς Γκουστάβο, Όσκαρ, Νεϊμάρ, Φρεντ, Ραμίρεζ και το Καμερούν με τους, Ιτάνζ, Εκοτό, Νκουλού, Σετζού, Μπιά, Ντζεγκουέ, Μουκαντζό, Αμκπουμπακάρ, Τσούπο Μότινγκ,  Ματίπ, Εχιόνγκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις