Μουντιάλ 2014: Η Αλγερία 4-2 τη Νότια Κορέα

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014 23:52
UPD:23/06/2014 10:56
REUTERS/EDGARD GARRIDO

Μπορεί στο 5ο λεπτό ο Κολομβιανός διαιτητής, Βιλμάρ Ρολντάν, να μην υπέδειξε το καθαρό πέναλτι που έγινε στον Φενγκουλί, ωστόσο, οι Αλγερινοί δεν το έβαλαν κάτω και «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο.

A- A A+

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ βρίσκεται η Αλγερία, η οποία με το επιβλητικό 4-2 επικράτησε της Νότιας Κορέας, στο στάδιο «Μπέιρα Ρίο» του Πόρτο Αλέγκρε, για την 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου. 

Πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη της ομάδας του Βαχίντ Χαλίλχοζιτς (2η στην  ιστορία της σε Μουντιάλ μετά τη διοργάνωση του 1982 στην Ισπανία), η οποία κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά στο ματς, απέναντι στους Ασιάτες που δεν έδειξαν απολύτως τίποτα. Με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε, μάλιστα, έγινε η πρώτη από την Αφρική που πετυχαίνει 4 γκολ στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων.

Μπορεί στο 5ο λεπτό ο Κολομβιανός διαιτητής, Βιλμάρ Ρολντάν, να μην υπέδειξε το καθαρό πέναλτι που έγινε στον Φενγκουλί, ωστόσο, οι Αλγερινοί δεν το έβαλαν κάτω και «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο.

Ο Σλιμανί στο 26΄ μπήκε στην περιοχή και παρά το μαρκάρισμα δύο παικτών της Κορέας πλάσαρε το Γιουνγκ (1-0), ενώ πριν συμπληρωθεί το 27ο λεπτό, ο Χαλίς με καρφωτή κεφαλιά εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Νοτιοκορεάτη γκολκίπερ κι «έγραψε» το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

REUTERS/MARKO DJURICA

Ο παίκτης της Ν. Κορεας Σον Χιουνγκ-Μιν πετυχαίνει γκολ στον αγώνα με την Αλγερία.

Στο 38΄ ο Τζαμπού, με άψογο πλασέ, μετά την ασίστ του Σλιμανί, «σφράγισε» τη νίκη για την Αλγερία, η οποία με την πρώτη της νίκη στο τουρνουά (έχασε στην πρεμιέρα από το Βέλγιο με 2-1) έφτασε τους 3 βαθμούς και είναι πολύ πιθανό να της αρκεί και η ισοπαλία στο ματς με τη Ρωσία (σ.σ. ακόμη και με ήττα μπορεί να περάσει) για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Μουντιάλ (στο άλλο ματς του ομίλου το Βέλγιο θα αντιμετωπίσει της Νότια Κορέα). Οι Ασιάτες, από την πλευρά τους  πρέπει να κάνουν την υπέρβαση με τους Βέλγους, εάν θέλουν να προκριθούν.

Πάλεψαν οι παίκτες του Χονγκ στο δεύτερο μέρος και πέτυχαν δύο γκολ με τους Σον (50΄) και Κου (74΄), αλλά ενδιάμεσα (62΄) ο Μπραχίμι είχε κάνει το 4-1 κι απλοποίησε τα πράγματα για τους Αφρικανούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις