Τηλεφωνική επικοινωνία Ποροσένκο - Μέρκελ

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 11:05
UPD:11:07
EPA/RAINER JENSEN

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην καγκελάριο πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές παραβίασαν την εκεχειρία στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ περισσότερες από 20 φορές από την εφαρμογή της (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τη βοήθεια της Γερμανίας για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. 

Σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία, ο κ. Ποροσένκο δήλωσε πως «η εμπλοκή της Άγκελα Μέρκελ και άλλων ξένων ηγετών είναι κρίσιμη για τη διεθέτηση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία». 

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην καγκελάριο πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές παραβίασαν την εκεχειρία στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ περισσότερες από 20 φορές από την εφαρμογή της.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελς επιβεβαίωσε ότι στηρίζει το ειρηνευτικό σχέδιο Ποροσένκο και δήλωσε έτοιμη να κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει την έναρξη πολυμερούς διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στη σύγκρουση πλευρών.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η Μόσχα θεωρεί ότι είναι αναγκαία η τήρηση μίας βιώσιμης εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία, ώστε να γίνει δυνατή η έναρξη διαλόγου ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

EURONEWS

Χθες, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ζήτησαν από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική τους συνομιλία, να στηρίξει την έναρξη διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία και κάλεσαν όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να τερματίσουν τις εχθροπραξίες.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο κ. Πούτιν «απάντησε στους συνομιλητές του ότι το ουκρανικό ειρηνευτικό σχέδιο πρέπει να υποστηριχθεί από μία ντε φάκτο εκεχειρία». 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή