Μουντιάλ 2014: Ο Μουρίνιο υπερασπίζεται τον Σκολάρι

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014 13:31
UPD:15:46
REUTERS/GONZALO FUENTES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο εμφανίστηκε υπέρμαχος του προπονητή της Σελεσάο, που μέχρι στιγμής κάθε άλλο παρά έχει λάμψει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. «Ίσως γι΄ αυτόν η αμυντική ασφάλεια να είναι το πιο σημαντικό πράγμα» πρόσθεσε ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Το μοντέλο της Βραζιλίας; Μακάρι να είναι εκείνο που θέλει ο Σκολάρι. Πάντα υπερασπίζομαι τους προπονητές που έχουν σαφείς ιδέες. Ίσως θέλει έναν πολύ συμπαγή σχηματισμό από αμυντικής άποψης σε ένα Μουντιάλ που μπαίνουν τόσα πολλά γκολ».

Ο Ζοζέ Μουρίνιο εμφανίστηκε υπέρμαχος του προπονητή της Σελεσάο, που μέχρι στιγμής κάθε άλλο παρά έχει λάμψει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. «Ίσως γι΄ αυτόν η αμυντική ασφάλεια να είναι το πιο σημαντικό πράγμα» πρόσθεσε ο Πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι.

Λογική τοποθέτηση αφού κι αυτός έχει παραπλήσια αγωνιστική φιλοσοφία, αρχή της οποίας είναι η διασφάλιση του «μηδέν» ως αφετηρία για την αναζήτηση της νίκης.

«Ίσως σκέφτεται σε 2-3 παίκτες με μεγάλη δημιουργικότητα, που δίνουν τη συμβολή τους ως προς το στόχο του γκολ προκειμένου να κερδίσει το παιχνίδι χωρίς τη διάσημη μαγεία που περιμένει κανείς από τη Βραζιλία» συνέχισε ο Μουρίνιο στη συνέντευξή του στη Yahoo.

«Ενάντια στο Μεξικό δεν σκόραραν αλλά δεν έχουν χάσει κιόλας ακόμη, ίσως αυτή είναι η φιλοσοφία του Σκολάρι. Τώρα υπάρχει ο όμιλος και στη συνέχεια έρχεται η κρίσιμη στιγμή στα παιχνίδια που κρίνονται σε 90 ή 120 λεπτά, ίσως και στα πέναλτι» συνέχισε.

Συνεχίζοντας την ανάλυσή του ο «Special One» επισήμανε ότι «ο Λουίζ Γκουστάβο δεν είναι ο μεγάλος δημιουργός, όμως είναι ένας παίκτης που κλέβει την μπάλα και τοποθετείται πάντα με μεγάλη ικανότητα για να αντιμετωπίσουν τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων, δίνοντας ισορροπία. Ίσως γι΄ αυτό ο Σκολάρι τον προτιμά αντί του Φερναντίνιο, όπως τον Παουλίνιο από τον Γουίλιαν».

Και ο Μουρίνιο κατέληξε: «Αν ο Σκολάρι κερδίζει παίζοντας έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά εάν αποκλειστεί στα προημιτελικά ή στα ημιτελικά η κριτική θα είναι ισχυρή, διότι η κουλτούρα της Βραζιλίας είναι να προσπαθείς να νικάς με τη ΄΄μαγεία’’, που είναι στο DNA του ποδοσφαίρου της».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις