Νέες απειλές κατά Πούτιν από Ομπάμα – Ολάντ

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014 00:32
UPD:00:33
EPA/IAN LANGSDON

Οι δύο ηγέτες (φωτ. αρχείου) εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο «ανακοίνωσε ένα ειρηνευτικό σχέδιο 14 σημείων και κήρυξε μονομερή εκεχειρία για μία εβδομάδα».

A- A A+

Στην προειδοποίηση ότι θα ληφθούν «νέα μέτρα εναντίον της Ρωσίας», αν κλιμακωθεί η κρίση στην Ουκρανία προέβησαν την Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους.

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο «ανακοίνωσε ένα ειρηνευτικό σχέδιο 14 σημείων και κήρυξε μονομερή εκεχειρία για μία εβδομάδα».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, τόσο ο Ομπάμα όσο και ο Ολάντ εκτίμησαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει «τώρα να ζητήσει το συντομότερο δυνατό από τις ένοπλες ομάδες των αυτονομιστών (στην ανατολική Ουκρανία) να τερματίσουν τη στρατιωτική δράση τους».

EURONEWS

Οι δύο ηγέτες ζήτησαν επίσης από τον Πούτιν «να εμποδίσει τη μεταφορά εξοπλισμού στην Ουκρανία και να ενισχύσει τους ελέγχους στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα».

«Με αυτό τον τρόπο θα πληρούνται οι προϋποθέσεις για μια αποκλιμάκωση στο πεδίο και για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ελλείψει προόδου προς αυτή την κατεύθυνση, νέα μέτρα θα υιοθετηθούν εναντίον της Ρωσίας», προειδοποίησαν ο Ομπάμα και ο Ολάντ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή