Παντελής Θαλασσινός: «…Δεν θα έχουμε φανφάρες και πυροτεχνήματα…»

Ο Παντελής Θαλασσινός μιλά για τη συναυλία «Το καλό συναπάντημα»
Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 10:20
A- A A+

Σε μια μεγάλη μουσική συνεύρεση, ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Παντελής Θαλασσινός τιμά όλους τους φίλους, με τους οποίους έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα, και μας μιλά για τη συναυλία, με τίτλο «Το καλό συναπάντημα».

Με καλεσμένους αγαπημένους του μουσικούς και τραγουδιστές, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην  «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, την Παρασκευή 27 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Παρέα με τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Βασίλη Καζούλη, Γιώτα Νέγκα, Γιάννη «Λαθρεπιβάτη» Νικολάου, Σταμάτη Χατζηευσταθίου, Νάνα Μπινοπούλου και Βασίλη Σκουλά, ο Παντελής Θαλασσινός θα μοιραστεί με το κοινό όμορφα τραγούδια, αρώματα, αναμνήσεις, συναισθήματα, και μας μιλά για το καλό, αλλά και για το κακό συναπάντημα.

Ποιο θα είναι το μουσικό τοπίο αυτής της βραδιάς;

Είναι ένα εσωτερικό σκηνικό αναμνήσεων, αλλά και συνέχειας της παρέας που έχουμε κάνει, παίζοντας με αυτούς τους ανθρώπους. Η μουσική, το βράδυ της συναυλίας, θα αλλάξει πάρα πολλά χρώματα. Από τα δικά μου τραγούδια, θα πηγαίνουμε στα κρητικά, στα έντεχνα, στα λαϊκά της Γιώτας, ακόμα και στην country ελληνική μπαλάντα του Καζούλη.

Ποιους θέλετε να τιμήσετε μέσα από αυτήν;

Θέλω, πρώτα από όλα, να τιμήσω τη φιλία μας με όλους, αρχίζοντας από τον Γιάννη τον “Λαθρεπιβάτη” και φτάνοντας μέχρι τους τελευταίους συνεργάτες μου, χωρίς να δώσω έναν πανηγυρικό χαρακτήρα στη συναυλία, λέγοντας ότι είναι τα … τόσα χρόνια μου στο τραγούδι, μιας και πολλοί φίλοι θα λείπουν σε δικές τους συναυλίες. Δεν θα έχουμε φανφάρες και πυροτεχνήματα.

Ποια στοιχεία συνιστούν ένα «καλό συναπάντημα»;

Νομίζω και μόνο το ότι πέρασα καλά μαζί τους σε παλιές συνεργασίες και έχει μείνει η φιλία και η αλληλοεκτίμηση. Αυτά είναι κύρια στοιχεία ενός “καλού συναπαντήματος”. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, μερικοί από αυτούς είναι το “κακό συναπάντημα” (γέλια)…

Οι καλλιτέχνες, που επιλέγουν συνειδητά να μην υποκύπτουν στις επιταγές της εμπορικής εικόνας και ήχου, πληρώνουν κάποιο τίμημα;

Αντίθετα, νομίζω ότι εισπράττουν στον χρόνο αυτό, που, σε πρώτη σκέψη, φαίνεται ότι χάνουν. Δεν τρομάζουν το κοινό τους, δεν προσπαθούν να το επηρεάσουν και, κυρίως, να το απασχολούν με πράγματα έξω από την ιδιότητά τους, π.χ. εκπομπές ποικίλης ύλης, συνταγές, κουτσομπολιό, γυμναστική, κ.λπ.. 

Τι βρίσκετε ενδιαφέρον στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή;

Την ελευθερία κίνησης σε είδη και ρεύματα, που πολλές φορές σε ξαφνιάζουν και πολλές φορές μοιάζουν και αλλόκοτα και σου θυμίζουν ότι η μουσική θέλει τόλμη και προσέγγιση και από άλλες πλευρές της.

Τι βρίσκετε αδιανόητο στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα;

Την εφευρετικότητα της διεθνούς εξουσίας στο να αποξενώνει τον λαό, ώστε να μπορεί να απορροφά τους κραδασμούς της οργής του μέσα στο ίντερνετ και στο facebook.

Ποιο είναι το «κακό συναπάντημά» μας;

Οι διάφοροι άσχετοι με την πολιτική, που θέλουν να πολιτεύονται από ψώνιο ή  από κληρονομιά ή από επάγγελμα.

Τι πιστεύετε ότι θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον;

Πρώτον, η ευνομία, δηλαδή η εξύψωση των νόμων κάτω από τους θεούς και πάνω από όλους τους ανθρώπους. Δεύτερον, η απλή αναλογική δημοκρατία. Και τρίτον, η ισότητα στη συνείδηση των ανθρώπων, ώστε να θεωρούν εαυτούς ίσους, ασχέτως χρώματος, τάξης, εθνικότητας, θρησκείας, επαγγέλματος, αρτιμέλειας κ.λπ..

Συντελεστές
Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Βιλιώτης (λαούτο - μπουζούκι), Δημήτρης Γάσιας (βιολί), Φίλιππος Λευκαδίτης (κρουστά), Γιώργος Μακρής (πνευστά - γκάιντες - τσαμπούνες), Γιάννης Μπελώνης (πιάνο - πλήκτρα), Γιάννης Πλαγιανάκος (κοντραμπάσο), ήχος: Γιώργος Καρυώτης, Ευτύχης Γιαννακούρας, φωτισμοί: Διαμαντής Μυλωνάς.

Πληροφορίες
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100 - Γκάζι, τηλ.: 210 3475518, 210 3453548. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 9 ευρώ (τα πρώτα 500
εισιτήρια), μετά την εξάντλησή τους: 12 ευρώ,ταμείο: 15 ευρώ. Προπώληση: «Τεχνόπολις», καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: www.viva.gr.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]
 

Προτεινόμενα για εσάς