ΣΥΡΙΖΑ: Εξαγγελίες ανύπαρκτων θέσεων εργασίας στο λιμάνι του Πειραιά

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 15:49
UPD:15:52
SOOC/Nick Paleologos

Η αξιωματική αντιπολίτευση χρεώνει στον Πρωθυπουργό ότι «δείχνει ασέβεια και προς τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, που επί πλέον έχει κατασυκοφαντήσει, διότι, όχι μόνο δεν έχει επισκεφτεί ούτε μια φορά τον Οργανισμό, αλλά χάρισε στην Cosco τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού».

A- A A+

Για ασέβεια προς τους χιλιάδες ανέργους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του για αύξηση της απασχόλησης λόγω των κινεζικών επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά. 

«Για μια ακόμα φορά, τέταρτη μέσα σε 14 μήνες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αυτή τη φορά μαζί με τον Κινέζο Πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, για να πανηγυρίσει την «εντυπωσιακή αύξηση των εμπορευματικών όγκων» και να μοιράσει μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Βέβαια», συμπληρώνεται, «θέσεις εργασίας… μοίραζε ο ίδιος και το Μάρτη του 2013, όταν και πάλι πανηγύριζε για την εμπορική συμφωνία δύο εταιρειών, της Cosco με την Hewlet Packard».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «από τότε δε δημιουργήθηκε ούτε μια θέση εργασίας και είναι ειρωνεία και ασέβεια προς τους χιλιάδες ανέργους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, να εμφανίζεται 14 μήνες μετά ο κ. Σαμαράς και να συνεχίζει, ανερυθρίαστα, να μοιράζει αφειδώς, νέες θέσεις εργασίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση χρεώνει στον Πρωθυπουργό ότι «δείχνει ασέβεια και προς τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, που επί πλέον έχει κατασυκοφαντήσει, διότι, όχι μόνο δεν έχει επισκεφτεί ούτε μια φορά τον Οργανισμό, αλλά χάρισε στην Cosco τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού, η οποία κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού και ανήκει στον ΟΛΠ και όχι στον κ. Σαμαρά».

Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι αντίθετος «ούτε με τις οικονομικές, ούτε με τις εμπορικές σχέσεις και συναλλαγές με την Κίνα, ούτε βεβαίως με καμιά χώρα του κόσμου, που σήμερα είναι και πρωταγωνιστής στην παγκόσμια σκακιέρα».

«Όμως, οι σχέσεις αυτές, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να βασίζονται στην υποτέλεια και στην απεμπόληση οποιασδήποτε εθνικής κυριαρχίας και των συμφερόντων του ελληνικού λαού», καταλήγει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή