Επικοινωνία Πούτιν με Μέρκελ και Ολάντ για Ουκρανία – ενεργειακή ασφάλεια

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 22:51
UPD:22:53
REUTERS/BEAWIHARTA

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το Κρεμλίνο στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε επίσης την έντονη ανησυχία του για τη στρατιωτική επιχείρηση της Ουκρανίας απέναντι στους φιλορώσους αποσχιστές (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Το ενδεχόμενο κόστος που θα έχει για την Ευρώπη η διένεξη Ρωσίας και Ουκρανίας γύρω από το ρωσικό φυσικό αέριο, συζήτησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια ταυτόχρονης τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το Κρεμλίνο στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε επίσης την έντονη ανησυχία του για τη στρατιωτική επιχείρηση της Ουκρανίας απέναντι στους φιλορώσους αποσχιστές στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου συζητήθηκαν επίσης οι πιθανές συνέπειες στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και στις οικονομίες των ευρωπαϊκών κρατών έπειτα και από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων της Μόσχας με το Κίεβο σχετικά με τη διευθέτηση του χρέους που έχει η Ουκρανία για τις ρωσικές παραδόσεις φυσικού αερίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή