ΠΟΕΔΗΝ: Ανάλγητη η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ εκτάσεων Ψυχιατρικών Νοσοκομείων

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 14:47
UPD:15:18
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, «η κυβέρνηση έβγαλε στο σφυρί, όχι μόνο τη κρατική περιουσία που υποτίθεται είναι αναξιοποίητη, αλλά την κτηματική και κτηριακή περιουσία των τριών Ψυχιατρικών Περιφερειακών Νοσοκομείων» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ακύρωση της παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ εκτάσεων που ανήκουν σε ψυχιατρεία και αξιοποιούνται στο πλαίσιο της επανένταξης των ασθνών αλλά και για βιοποριστικούς λόγους, ζητεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Το θέμα τέθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της ομοσπονδίας με τον Ευρωπαίο Επίτροπο κοινωνικών υποθέσεων Λάζλο Αντόρ, αλλά και στην επιτροπή ακροάσεων της Βουλής κατά τη συζήτηση σχετικού νομοσχεδίου.

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, «η κυβέρνηση έβγαλε στο σφυρί, για την απομείωση του χρέους, όχι μόνο τη κρατική περιουσία που υποτίθεται είναι αναξιοποίητη, αλλά την κτηματική και κτηριακή περιουσία των τριών Ψυχιατρικών Περιφερειακών Νοσοκομείων (Κατερίνη, Χανιά, Κέρκυρα)».

Ωστόσο, σε κτήρια και γεωργικές εκτάσεις ιδιοκτησίας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων αναπτύχθηκαν επαγγελματικές δραστηριότητες στα πλαίσια της αποασυλοποίησης – επανένταξης των ψυχικά πασχόντων ασθενών. «Η απασχόληση των ασθενών εκτός του βιοποριστικού λόγου έχει σημαντικό θεραπευτικό αποτέλεσμα» επισημαίνει η ομοσπονδία.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται ότι για την παραχώρηση δεν ελήφθησαν υπόψιν και οι Συνταγματικοί περιορισμοί (κληροδήματα, δασικές εκτάσεις κλπ).

Σύμφωνα με την ομοσπονδία η παραχώρηση εκτός από «αδιανόητη» είναι και «ανάλγητη»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή