Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στο υπ. Υγείας

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 12:30
UPD:13:33
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), διαμαρτυρόμενη για την αξιολόγηση του νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και απολύσεις στον κλάδο της υγείας.

Μιλώντας στο naftemporiki.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε ότι «με το νέο σύστημα αξιολόγησης η κυβέρνηση προωθεί τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα της υγείας και την ιδιωτικοποίησή του.

»Δεν πρόκειται για ένα σύστημα που αξιολογεί τα προσόντα των υπαλλήλων. Πρόκειται για ένα σύστημα ποσοστιαίας κατάταξης με βαθμούς. Ψάχνουν νέα θύματα για την τρόικα. Το 15% των υπαλλήλων τίθεται σε κινητικότητα, διαθεσιμότητα και απόλυση και ταυτόχρονα χάνει τον μισθό του.

»Εμείς δεν υπογράφουμε. Αρνούμαστε αυτό το σύστημα που προωθεί την ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση αυτού του κοινωνικού αγαθού και θέτει σε κίνδυνο τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υγειονομικούς».

NAFTEMPORIKI.GR

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για καθολική άρνηση των υγειονομικών υπαλλήλων να συμμετάσχουν στο νέο σύστημα αξιολόγησης το οποίο χαρακτηρίζει σύστημα «βαθμολογικής κατάταξης» διότι, όπως επισημαίνει, τουλάχιστον το 15% των υπαλλήλων κάθε φορέα «υποχρεωτικώς κατατάσσεται σε χαμηλή βαθμολογία και τίθεται σε διαρκή κινητικότητα».

NAFTEMPORIKI.GR

Υπενθυμίζεται ότι με  προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στο νέο σύστημα αξιολόγησης.

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη μπροστά στο ΑΧΕΠΑ

Συγκέντρωση ενάντια στην αξιολόγηση μπροστά στο ΑΧΕΠΑ, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, κυρίως από τον χώρο του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη σημερινή πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Θεαγένειου, Αθηνά Γραμματικοπούλου, τόνισε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πως μέχρι το τέλος της χρονιάς υγειονομικοί θα μπουν στη δεξαμενή της κινητικότητας τη στιγμή που «δεν περισσεύει κανένας υγειονομικός» σε ένα σύστημα υγείας με τεράστιες ελλείψεις και ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, Στέλιος Καζεπίδης, κατήγγειλε τι από τη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα και την αξιολόγηση δεν εξαιρούνται ούτε τα άτομα με ειδικές ανάγκες. «Μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να ζητήσουν από έναν ανάπηρο να μετακινηθεί σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να αλλάξει χώρο εργασίας», τόνισε ο κ. Καζεπίδης.

Συμβολική κατάληψη στο νοσοκομείο Χανίων

Στα Χανία, οι υγειονομικοί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, αρχικά οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του νοσοκομείου, ενημερώνοντας τους πολίτες για την κινητοποίηση.

Η κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στο νοσοκομείο Χανίων, καταδικάζει επιχειρούμενη αξιολόγηση,  ζητεί κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων, καθώς και άμεση καταβολή των υπερωριακών αμοιβών που οφείλονται στους εργαζόμενους.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή