Ιράκ: Δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός για να ανοίξει ο δρόμος για επέμβαση των ΗΠΑ

Το είχαν ζητήσει Αμερικανοί γερουσιαστές
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 14:12
UPD:14:17
REUTERS/THAIER AL-SUDANI

Αμερικανοί γερουσιαστές, ωστόσο, έθεσαν ως προϋπόθεση την παραίτηση του σιίτη Ιρακινού πρωθυπουργού, ο οποίος θεωρείται ότι ασκούσε διαχωριστική πολιτική ανάμεσα στις θρησκευτικές και εθνοτικές ομάδες του Ιράκ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός του Ιράκ, παρά το γεγονός ότι αυτό είχε τεθεί από Αμερικανούς αξιωματούχους ως προϋπόθεση για επέμβαση των ΗΠΑ στη χώρα.

Την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ απηύθυνε κάλεσμα προς τις ΗΠΑ να επέμβουν με αεροπορικές επιδρομές εναντίον των σουνιτών τζιχαντιστών.

Αμερικανοί γερουσιαστές, ωστόσο, έθεσαν ως προϋπόθεση την παραίτηση του σιίτη Ιρακινού πρωθυπουργού, ο οποίος θεωρείται ότι ασκούσε διαχωριστική πολιτική ανάμεσα στις θρησκευτικές και εθνοτικές ομάδες του Ιράκ.

Εκπρόσωπος το κ. Μαλίκι ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παραιτηθεί ως προϋπόθεση για επέμβαση των Αμερικανών.

EURONEWS

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ζητήσει την παραίτηση του κ. Μαλίκι, ωστόσο ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, είτε είναι ο κ. Μαλίκι πρωθυπουργός είτε κάποιος διάδοχός του, θα καταστήσουν σαφές ότι το Ιράκ δεν μπορεί να διακυβερνηθεί στη βάση διαχωριστικών πολιτικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή