Ανησυχεί το Ισραήλ για ενδεχόμενη προσέγγιση ΗΠΑ - Ιράν

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 11:21
UPD:11:23
REUTERS/GARY CAMERON

Οι ΗΠΑ εμφανίζονται διατεθειμένες να συνομιλήσουν με το Ιράν για την κρίση στο Ιράκ εξετάζοντας επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεταξύ πολλών επιλογών, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αρκετές ανησυχίες φαίνεται ότι επικρατούν στον πολιτικό κόσμο του Ισραήλ για το ενδεχόμενο προσέγγισης ΗΠΑ και Ιράν, με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση στο Ιράκ, όπως ανέφεραν ισραηλινά ΜΜΕ. Φόβοι για χαλάρωση των πιέσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο «αν η Ουάσινγκτον χρειάζεται την Τεχεράνη για να διευθετήσει την κρίση στο Ιράκ, οι ΗΠΑ θα υποχρεωθούν να φανούν πιο ευέλικτες στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα».

Παράλληλα ο υπουργός Τουρισμού Ούζι Λαντάου εξέφρασε τη λύπη του, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο, για το γεγονός ότι «η κατάσταση είναι τέτοια που, για να αντιμετωπιστεί η απειλή του παγκόσμιου τζιχαντισμού, βασίζονται στο Ιράν και τους συμμάχους του ως ανάχωμα».

EURONEWS

Τονίζεται ότι οι ΗΠΑ εμφανίζονται διατεθειμένες να συνομιλήσουν με το Ιράν για την κρίση στο Ιράκ εξετάζοντας επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεταξύ πολλών επιλογών, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

EURONEWS
Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή