Μουντιάλ 2014: Η ώρα της κρίσης για Ελλάδα απέναντι στην Ιαπωνία

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 11:48
UPD:11:51
REUTERS/Toru Hanai

Στιγμιότυπο από την τελευταία προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας εν όψει του αγώνα με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιαπωνίας.

A- A A+

Με μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα της επιτρέψει να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητες πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει το αντίστοιχο συγκρότημα της Ιαπωνίας τα ξημερώματα της Παρασκευής (01:00 ώρα Ελλάδας). 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Εστάντιο ντας Ντούνας» του Νατάλ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο.Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρά μόλις έναν αγώνα με τους «μπλε σαμουράι» κατά το παρελθόν, ο οποίος κατά σύμπτωση είχε διεξαχθεί επίσης στις 19 Ιουνίου, αλλά το 2005, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

           «Χειρόφρενο» στους Ιάπωνες

Το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά το περιστατικό και την ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στους Γιάννη Μανιάτη και Γιώργο Τζαβέλλα, όμως όλα αυτά παραμερίζονται προς χάριν του κοινού σκοπού, που είναι η νίκη.

Η Ιαπωνία είναι ένα εξαιρετικά ομοιογενές σύνολο, που έχει όπλο την μεγάλη ταχύτητα και τον αυτοματισμό στο παιχνίδι της. Μειονέκτημα, από την άλλη, είναι τα μέτρια ύψη των Γιαπωνέζων, στοιχείο που είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν οι διεθνείς στις «στημένες μπάλες».

EPA/VASSIL DONEV

Ο Πορτογάλος προπονητής της Εθνικής Φερνάντο Σάντος.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, πάντως, αύριο θα πρέπει να τρέξουν πολύ και να μην αφήσουν ακάλυπτους χώρους στους «υπερηχητικούς» Ασιάτες του Αλμπέρτο Τζακερόνι.

Διαιτητής θα είναι ο 38χρονος Τζόελ Αγκιλάρ από το Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος διηύθυνε την αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο «Μαρακανά» για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου.

Η Ελλάδα αναμένεται να αγωνιστεί με τους, Καρνέζη, Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Χολέβα, Φετφατζίδη, Κατσουράνη, Μανιάτη, Κονέ, Σαμαρά, Μήτρογλου και η Ιαπωνία με τους, Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Ναγκατόμο, Μορισίγκε, Χασέμπε, Γιαμαγκούτσι, Χόντα, Καγκάβα, Οκαζάκι και Οκούμπο.

         «Ελέφαντες» εναντίον «καφετέρος»

Στον άλλο αγώνα του 3ου ομίλου, με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται αναμέτρηση της Κολομβίας με την Ακτή Ελεφαντοστού (19:00) στο Εθνικό στάδιο της Μπραζίλια. 

Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκη στην πρεμιέρα και όποια κατακτήσει τους τρεις βαθμούς, γίνεται το φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά του ομίλου, ενώ με βάση την εικόνα που έδειξαν στην πρεμιέρα, αναμένεται αμφίρροπο παιχνίδι. 

REUTERS/UESLEI MARCELINO

Ο παίκτης της Ακτής Ελεφαντοστού Ντιντιέ Ντρογκμπά κατά τη διάρκεια προπόνησης εν όψει του αγώνα με την Κολομβία.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η άτυπη «μάχη των γερόλυκων», με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να βαδίζει στα 36 και τον Μάριο Γέπες στα 38, καθώς επίσης και ότι ο Αργεντινός προπονητής της Κολομβίας, Χοσέ Πέκερμαν, παραμένει αήττητος σε 90λεπτο κατά την διάρκεια Μουντιάλ.

Στη διοργάνωση του 2006 ο Πέκερμαν ήταν τεχνικός της Αργεντινής και μέχρι να αποκλειστεί από τη Γερμανία στα πέναλτι, δεν είχε χάσει αγώνα. Στο παρελθόν οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους.

Η Κολομβία αναμένεται να παραταχθεί με τους, Οσπίνα, Ζούνιγκα, Ζαπάτα, Γέπες, Αρμέρο, Αγκιλάρ, Σάντσες, Κουαδράδο, Ροντρίγκες, Ιμπάρμπο, Γκουτιέρες και η Ακτή Ελεφαντοστού με τους, Μπάρι, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά, Τιοτέ, Ντιέ, Καλού, Γιάγια Τουρέ, Ζερβίνιο και Μπονί.

         Αγγλία-Ουρουγουάη κι ο χαμένος... χάνεται

Στιο πλαίσιο του 4ου ομίλου, η Αγγλία θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη (22:00) στην «Κορίνθιανς Αρένα» του Σάο Πάολο, σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο τόσο για τα «τρία λιοντάρια» όσο και για τη «σελέστε».

Οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από ήττα στην πρεμιέρα, οι Άγγλοι από τους Ιταλούς και οι Ουρουγουανοί από την Κόστα Ρίκα, που σημαίνει ότι ο ηττημένος ουσιαστικά αποχαιρετά τη διοργάνωση.

REUTERS/DAMIR SAGOLJ

Στιγμιότυπο από την προπόνηση Εθνικής Αγγλίας.

Στις προηγούμενες δέκα αναμετρήσεις τους, οι Νοτιοαμερικανοί έχουν νικήσει τέσσερις φορές και οι Άγγλοι τρεις, ενώ ισάριθμοι αγώνες έληξαν χωρίς νικητή.

Η Ουρουγουάη αναμένεται να παίξει με τους, Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φουτσίλε, Κάσερες, Αρεβάλο Ρίος, Γκαργκάνο, Στουάνι, Ροντρίγκες, Σουάρες, Καβάνι και η Αγγλία με τους, Χαρτ, Τζόνσον, Κέϊχιλ, Τζαγκέλκα, Μπέινς, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Ουέλμπεκ, Στάριτζ και Ρούνεϊ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις