Μουντιάλ 2014: «Ζωντανή» η Κροατία, 4-0, το Καμερούν

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 02:50
UPD:12:48
REUTERS/SIPHIWE SIBEKO

Ο παίκτης της Κροατίας Μάριο Μάντζουκιτς πανηγυρίζει με τον συμπαίκτη του Ivan Perisic το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με το Καμερούν.

A- A A+

«Ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στην φάση των «16» του Μουντιάλ έμεινε η Κροατία, η οποία διέλυσε με 4-0 το Καμερούν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου και στο παιχνίδι με το Μεξικό θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Μετά τη δεύτερη διαδοχική ήττα, το Καμερούν αποκλείστηκε από την επόμενη φάση.

Πριν καλά-καλά «ζεσταθούν» οι δύο ομάδες, η Κροατία πήρε το προβάδισμα. Από την εξαιρετική ασίστ του Πέρισιτς στο 11΄ο Όλιτς δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ (0-1). 

Πέντε λεπτά μετά και πάλι ο Όλιτς απέτυχε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Ιτάνζ. Το Καμερούν προσπάθησε να αντιδράσει και πήρε τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς, ωστόσο, να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Πλετίκοσα. Οι ελπίδες, όμως, για ένα θετικό αποτέλεσμα από τους Αφρικανούς μειώθηκαν κατά πολύ στο 40ο λεπτό, όταν ο Σονγκ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Προένσα για χτύπημα εκτός φάσης στο Μάντζουκιτς.  

Το παιχνίδι, ουσιαστικά, τελείωσε στο 48ο λεπτό. Ο Πέρισιτς πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και πλάγια αριστερά διέσχισε το μισό γήπεδο χωρίς να πιεστεί και με πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-0 για τους Κροάτες.

Οι «αδάμαστοι λέοντες» παρέδωσαν τα 'όπλα μετά το δεύτερο γκολ και δέχτηκαν άλλα δύο από το Μάντζουκιτς στο 61΄ και 73΄, στο ντεμπούτο του επιθετικού της Μπάγερν στο παγκόσμιο κύπελλο (στην πρεμιέρα με Βραζιλία δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας). 

Στο 89΄ το Καμερούν έφτασε κοντά στο «γκολ της τιμής», αλλά η κεφαλιά του Γουεμπό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πλετίκοσα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις