Τιμητικός έπαινος στα στελέχη του Λ.Σ. για τον εντοπισμό της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 17:38
UPD:17:40
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Στην κατάσχεση άνω τους ενός τόνου ηρωίνης προχώρησαν, μετά από συντονισμένες ενέργειες Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Αστυνομίας, οι αρχές.

A- A A+

Τιμητικό έπαινο προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.) που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης και την εξάρθρωση του οργανωμένου κυκλώματος διακίνησής τους, απένειμε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υποδέχθηκε στο γραφείο του και συνεχάρη τους επικεφαλής, καθώς και όλο το ένστολο προσωπικό των υπηρεσιών του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, οι οποίοι αποτέλεσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της αποστολής που οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για μια μοναδική επιχείρηση σε φύση και εύρος που έχει γίνει μέσα στα ελληνικά όρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο το  σημαντικότερο είναι ότι φάνηκε πως το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή είναι, πλέον, σε μία άλλη φάση οργάνωσης, σε μία άλλη φάση δυνατοτήτων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας εξήρε τη συλλογική δουλειά όλων των τμημάτων που συμμετείχαν στην υπόθεση, καθώς και το υψηλό φρόνημα επαγγελματισμού που επέδειξαν.

Επίσης τους μετέφερε τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης.

Τιμητικό έπαινο από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου παρέλαβαν ο διοικητής Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ο διοικητής Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) ΛΣ– ΕΛΑΚΤ, ο διευθυντής Ειδικών Μονάδων ΑΛΣ- ΕΛΑΚΤ, ο διευθυντής Κρατικής Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου ΑΛΣ- ΕΛΑΚΤ και ο διοικητής Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Επίσης, στην τελετή παρέστησαν ο γγ Ναυτιλίας, Αθανάσιος Μπούσιος, ο γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, Αθανάσιος Αθανασόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ηρωίνη που εντοπίστηκε, έχει συνολικό μικτό βάρος 1.133,420 κιλών και αξία άνω των 30 εκατομμύρια ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή