Συνεχίζονται οι απολογίες για την ηρωίνη

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 09:44
UPD:12:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Η ηρωίνη που εντοπίστηκε έχει συνολικό μικτό βάρος 1.133,420 κιλών και αξία άνω των 30 εκατομμύρια ευρώ.

A- A A+

Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν το πρωί για να απολογηθούν οι πέντε Τούρκοι συλληφθέντες για την υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης. 

Από την εισαγγελία κινήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να βρεθούν μεταφραστές και να οριστούν συνήγοροι υπεράσπισης. Τρεις από αυτούς έχουν σύμφωνα με πληροφορίες βελγικό διαβατήριο. 

Οι συλληφθέντες φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες, προβάλλοντας διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ένας από αυτούς ισχυρίστηκε ότι τυχαία ενεπλάκη στην υπόθεση καθώς είχε έρθει στην Ελλάδα την προηγούμενη μέρα, προκειμένου να επισκεφθεί σε ξενοδοχείο έναν φίλο του με κινητικά προβλήματα.

Από το προανακριτικό υλικό της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής προκύπτουν πολλές προπαρασκευαστικές κινήσεις των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση για την υποδοχή των ναρκωτικών, τη συσκευασία τους και την προώθησή τους στο εξωτερικό, σε σάκους για μαρμαρόσκονη.

Συγκεκριμένα, στις 4 Ιουνίου ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να ενοικιάζει αποθήκη στο Κορωπί, έναντι του ποσού των 8.000 ευρώ. Επίσης, στις 10 Ιουνίου κάποιος άλλος προχωρά στην αγορά σάκων μαρμαρόσκονης έναντι του ποσού των 3.120 ευρώ και την ίδια ημέρα γίνεται αγορά περανοφόρου οχήματος έναντι του ποσού των 2.250 ευρώ.

Οι λιμενικοί έχουν συγκεντρώσει και παραστατικά από την πολυτελή διαμονή σε ξενοδοχείο του Τούρκου, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Το ταξίδι της ηρωίνης ξεκινούσε από ασιατικές χώρες και μέσω Ελλάδας μεταφερόταν με νταλίκα στο Βέλγιο. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε πρόσφατα στο Σχιστό. 

Προσωρινά κρατούμενος ο εφοπλιστής

Χθες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους ο 40χρονος εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο φίλος της, ενώ ελεύθερες χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν η πρώην πεθερά του και η οικιακή βοηθός του. 

«Αν ήθελα να αποθηκεύσω ναρκωτικά θα τα πήγαινα στη Λεωφόρο Θηβών που έχω άδεια γραφεία. Δεν θα τα έβαζα εκεί όπου μένει το παιδί μου» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 40χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην σύζυγος αλλά και ο εφοπλιστής άφησαν να εννοηθεί ότι έμπιστο πρόσωπο που μπαινόβγαινε στο σπίτι ευθύνεται για όλα.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα αφέθηκε ελεύθερος με όρους ο 15χρονος γιος τους, που συνελήφθη επίσης για την ίδια υπόθεση. 

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έχει λάβει ένας 29χρονος Αλβανός υπήκοος ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Αστυνόμία την περασμένη Κυριακή. 

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο που έχει κατατεθεί στην εισαγγελία, είναι ο άνθρωπος που άνοιξε την πόρτα του γκαράζ της έπαυλης στη Φιλοθέη προκειμένου να εισέλθει τζιπ για να παραλάβει την ηρωίνη. Ήτα επίσης αυτός που δέχτηκε μηνύματα στο κινητό του από τον ανήλικο γιο του εφοπλιστή ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος έχει απασχολήσει τις ρουμανικές διωκτικές Αρχές σε υπόθεση κατάσχεσης 70 κιλών ηρωίνης.

Η ηρωίνη που εντοπίστηκε έχει συνολικό μικτό βάρος 1.133,420 κιλών και αξία άνω των 30 εκατομμύρια ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή