Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στα ΑΕΙ

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 10:00
UPD:13:03
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Κρίσιμη για την τύχη του εξαμήνου στο πανεπιστήμιο Αθηνών θεωρείται η γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι του ιδρύματος. 

A- A A+

Νέα 48ωρη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ για την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ κρίσιμη για την τύχη του εξαμήνου στο πανεπιστήμιο Αθηνών θεωρείται η γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι του ιδρύματος. 

Εν τω μεταξύ υπό κατάληψη τελούν οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και το πανεπιστήμιο Πάτρας. 

Στάση εργασίας από τις 9.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. πραγματοποιήσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο, από την οποία ζήτησαν να πάρει θέση και έμπρακτα, στηρίζοντας το προσωπικό που έχει πληγεί από το μέτρο.

Οι υπάλληλοι του ΑΠΘ στην 48ωρη απεργία και θα προχωρήσουν αύριο σε αποκλεισμό του κτηρίου διοίκησης, από τις 7.00 π.μ..

Οι διοικητικοί υπάλληλοι αντιδρούν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να αξιολογηθούν οι οργανισμοί και τα οργανογράμματα των ανώτατων ιδρυμάτων από ανεξάρτητο εκτιμητή και στη συνέχεια να καλυφθούν 600 θέσεις από τη δεξαμενή των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει από την πλευρά της ότι η διαδικασία θα προχωρήσει τάχιστα και ότι θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις σε περίπτωση που ο εκτιμητής κρίνει ότι υπάρχει έλλειμμα προσωπικού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή