Μουντιάλ 2014 (1ος όμιλος): Βραζιλία-Μεξικό 0-0

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 23:49
UPD:18/06/2014 11:14
REUTERS/SERGIO MORAES

Μία από τις πολλές φορές που προφύλαξε την εστία του ο Οτσόα.

A- A A+

Τους πρώτους βαθμούς έχασε απόψε η διοργανώτρια του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου, Βραζιλία, που αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 του Μεξικού στο «Εστάντιο Καστελάο» της Φορταλέσα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο.

Η Σελεσάο πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να κατορθώνει να δημιουργεί ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις για την εστία του Οτσόα ως το 14ο λεπτό, οπότε ο Παουλίνιο δεν έβαλε καλά το σώμα του στη σέντρα του Μαρσέλο κι έχασε την ευκαιρία στην κεφαλιά, από καλή θέση.

Η απάντηση των «τρικολόρες» ήρθε στο 24΄ με ένα πολύ δυνατό σουτ του Ερέρα εκτός περιοχής, με τον Ζούλιο Σέζαρ να βρίσκει μόλις την μπάλα και να την πετά κόρνερ, ενώ στο 26΄ η καρφωτή κεφαλιά του Νεϊμάρ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μεξικανού τερματοφύλακα, που έκανε την απόκρουση του Μουντιάλ ως τώρα πέφτοντας στη δεξιά γωνία του.

Το παιχνίδι είχε ανοίξει, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός και οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης είχαν νέα καλή στιγμή με τον Φρεντ στο 35΄, την κεφαλιά του οποίου μπλόκαρε ο Οτσόα, για να καρδιοχτυπήσει ο Βάσκες τον Σέζαρ στο 41΄με τη «βολίδα» του να περνά μόλις άουτ και τον Παουλίνιο να αποτυγχάνει σε μοναδικό τετ α τετ στο 44΄.

Οι παίκτες του Μιγκέλ Ερέρα δοκίμασαν τους αντιπάλους τους στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης, όταν χωρίς να πατούν περιοχή επιδόθηκαν σε «βομβαρδισμό» με σουτ έξω από τη βραζιλιάνικη περιοχή: στο 55΄η προσπάθεια του Βάσκες κατέληξε μόλις άουτ, στο 56΄ το σουτ του Ντος Σάντος κόντραρε και λίγο έλειψε να ξεγελάσει τον Σέζαρ και στο 57΄ η «οβίδα» του Ερέρα «ξύρισε» το οριζόντιο δοκάρι.

Σταδιακά όμως ο ρυθμός των Μεξικανών άρχισε να πέφτει, οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να πιέζουν. Στο 63΄ το καταπληκτικό φάουλ του Νεϊμάρ από τα 35 μέτρα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι και έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης νικήθηκε για άλλη μια φορά από τον ανίκητο απόψε Οτσόα, ο οποίος σταμάτησε και την εξ επαφής κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ στο 86΄.

Το Μεξικό όχι μόνο άντεξε λοιπόν χάρις στον εξαιρετικό «εξαδάχτυλο» τερματοφύλακά του, που κάποτε είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό, αλλά λίγο έλειψε να φύγει με τη νίκη από τη Φορταλέσα, καθώς στο 90΄ το σουτ του Γκουαρδάδο «κοψοχόλιασε» τον Σέζαρ, που ένα λεπτό αργότερα χρειάστηκε να επέμβει στην προσπάθεια του Χιμένες για να διατηρήσει το «μηδέν».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις