Δ. Σαλπιγγίδης: Από εμάς εξαρτάται

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 22:54
UPD:23:17
ΕΛΛΑΣ Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου
A- A A+

Η Εθνική ομάδα έχει αφήσει πίσω τον ατυχή ως προς την έκβασή του αγώνα με την Κολομβία και εστιάζει αποκλειστικά στην αναμέτρηση της Πέμπτης με την Ιαπωνία, στην οποία θα προσπαθήσει να κάνει την επανεκκίνησή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Αυτό υπογράμμισαν σήμερα στις δηλώσεις τους οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος Καπίνο, εκ μέρους των διεθνών, από το Αρακαζού που αποτελεί τη βάση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη διοργάνωση.

«Είμαστε σε καλή κατάσταση. Έχουμε ξεπεράσει το άτυχο αποτέλεσμα της πρεμιέρας και δουλεύουμε σκληρά για το επόμενο παιχνίδι, το οποίο είναι κομβικής σημασίας» τόνισε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, ενώ ο Καπίνο συμπλήρωσε: «Έχουμε επικεντρωθεί στον αντίπαλό μας για την Πέμπτη και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο ματς με την Ιαπωνία».

Για το πρόβλημα της Εθνικής στο εύκολο γκολ, ο έμπειρος επιθετικός εκτιμά ότι «αυτό που μας έλειπε ήταν η τύχη. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να πετύχουμε γκολ και δεν σκοράραμε. Από τη στιγμή που δημιουργήσαμε όμως τόσες ευκαιρίες, είναι θέμα χρόνου. Στο ποδόσφαιρο είναι νόμος, αλλά από τη στιγμή που έρχονται οι ευκαιρίες θα έρθουν και τα γκολ».

Αναφορικά με την εκτίμηση για το ποια από τις τρεις αντιπάλους είναι η καλύτερη ο Σαλπιγγίδης απάντησε ότι «βλέποντας τα πρώτα παιχνίδια θεωρώ ότι το προβάδισμα το έχουν οι ομάδες που νίκησαν. Και η Ιαπωνία κι εμείς όμως είμαστε καλές ομάδες και δεν ξέρεις πως μπορούν να εξελιχθούν τα παιχνίδια». 

Ο Καπίνο, από την πλευρά του, είπε πως «το προβάδισμα το έχουν οι δυο ομάδες που κέρδισαν αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι. Μπορούμε να αντιστρέψουμε και εμείς τα προγνωστικά και η Ιαπωνία».

Όταν ρωτήθηκαν ποιο αποτέλεσμα θα ήθελαν στον αγώνα Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού, ο Σαλπιγγίδης τόνισε ότι «εξαρτιόμαστε από εμάς σε αυτή τη φάση, γιατί με δυο νίκες θα περάσουμε σίγουρα. Σε αυτό επικεντρωνόμαστε και δεν μας νοιάζει πόσο θα έρθει το άλλο παιχνίδι. Το καλό θα ήταν ένα "Χ" για να διεκδικήσουμε και την πρώτη θέση, αλλά δεν θεωρώ ότι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο».

Για τις εκπλήξεις που έχουν σημειωθεί ως τώρα στη διοργάνωση ο Καπίνο ανέφερε πως «δεν περίμενα η Ισπανία να δεχθεί πέντε γκολ. Πάντα υπάρχουν εκπλήξεις, πάντα γίνονται αποτελέσματα που δεν τα περιμένουμε».

Από την πλευρά του, ο Σαλπιγγίδης τόνισε: «Θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα. Μπορεί κάποια μεγαθήρια να χάνουν με βαριά σκορ, αλλά αυτό που θεωρείται έκπληξη είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου και το θέμα είναι πως το αντιλαμβανόμαστε».

Η αρνητική παράδοση της Εθνικής απέναντι σε ασιατικές ομάδες, με τη «γαλανόλευκη» να μετρά 4 ήττες και 2 ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια, είναι κατά τον Σαλπιγγίδη γεγονός «καθαρά συμπτωματικό» επειδή «δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίζουμε τόσο συχνά με τέτοιες ομάδες. Αν είχαμε παίξει 20-30 παιχνίδια και χάναμε δεν θα ήταν σύμπτωση. Ομάδες που λειτουργούν σαν στρατιωτάκια και τρέχουν πάρα πολύ, δεν έχεις τέτοιες στην Ευρώπη να αντιμετωπίσεις. Οι παραδόσεις όμως είναι για να σπάνε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις