Παρίσι: Επιθυμητή η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. όταν καταστεί δυνατή

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2004 20:50
A- A A+

«Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι επιθυμητή, όταν αυτή καταστεί να δυνατόν να γίνει», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, η οποία αναφέρεται στις συνομιλίες που είχαν σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ με τον τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία.

Σήμερα, ο Ζακ Σιράκ επανέλαβε την υποστήριξή του στην τουρκική υποψηφιότητα για ένταξη στην Ε.Ε. και προέτρεψε την Αγκυρα να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του, κατά την έξοδό το Μέγαρο των Ηλυσίων ο κ. Ερντογάν δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η υποστήριξη της Γαλλίας στη χώρα του συνεχίζεται από τη σύνοδο του Ελσίνκι το 1999, όπου η Τουρκία έλαβε το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας.

Ο τουρκος πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη Γαλλία. Κατά τη διάρκεια της δίωρης σημερινής συνάντησής του με το γάλλο πρόεδρο συζητήθηκαν και τρέχοντα ζητήματα, όπως η κατάσταση στο Ιράκ, στο Ιράν, στη Μέση Ανατολή, το ζήτημα της τρομοκρατίας καθώς και οι διμερείς σχέσεις και η κατάσταση των 400 χιλιάδων Τούρκων που ζουν στη Γαλλία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή