ΥΔΜΗΔ: Δεν υπάρχουν ειδικοί τρόποι αξιολόγησης

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 13:23
UPD:13:27
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Τονίζεται ότι η εφαρμογή 16 κριτηρίων αξιολόγησης ισχύει μόνο για τους προϊσταμένους στο Δημόσιο και όχι για όλους τους υπαλλήλους.

A- A A+

Σε διάψευση δημοσιευμάτων τα οποία υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ειδικοί τρόποι αξιολόγησης για τους υπαλλήλους που εργάζονται σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών και κομμάτων προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου οι διαδικασίες είναι κοινές για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ προστίθεται ότι για τη συγκεκριμένη «κατηγορία» δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει ακόμη υπάρξει αξιολόγηση.

Τονίζεται ακόμη ότι η εφαρμογή 16 κριτηρίων αξιολόγησης ισχύει μόνο για τους προϊσταμένους στο Δημόσιο και όχι για όλους τους υπαλλήλους.

Η αναλυτική απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

  • «Οι δημόσιοι υπάλληλοι  που διατίθενται για τη γραμματειακή  υποστήριξη σε γραφεία βουλευτών του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου, στο γραφείο του  Έλληνα Επίτροπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε γραφεία κομμάτων, στην ΑΔΕΔΥ και στο Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ! Με την Υπουργική Απόφαση της 6ης Ιουνίου 2014 του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι εν λόγω κατηγορίες υπαλλήλων θα αξιολογηθούν για πρώτη φορά.
  • Το «ειδικό σύστημα  αξιολόγησης» ή «αξιολόγηση light»  είναι αναληθές. Το σύστημα αξιολόγησης  είναι το ίδιο που ισχύει  και για όλους τους υπόλοιπους  δημοσίους υπαλλήλους.
  • Η αναφορά σε «μισά κριτήρια» είναι αναληθής. Οι συντάκτες των εν λόγω ρεπορτάζ αγνοούν ότι 16 είναι τα κριτήρια που ισχύουν μόνο στην αξιολόγηση των προϊσταμένων στο Δημόσιο και όχι «για όλο το Δημόσιο», όπως ανακριβώς αναφέρουν.
  • Τα ρεπορτάζ σημειώνουν  ότι «δεν αναφέρεται σαφώς  εάν (η αξιολόγηση) θα τηρεί τον  κανόνα της ποσόστωσης», κάτι  που είναι αναληθές. Το άρθρο 6 της Υπουργικής Απόφασης αναφέρει σαφώς ότι εφαρμόζονται οι «διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 4250/2014», οι οποίες είναι οι διατάξεις που περιγράφουν τα «ανώτατα ποσοστά ανά κλίμακα βαθμολόγησης», τη λεγόμενη δηλαδή ποσόστωση.
  • Η αναφορά σε «ειδική  βαθμολόγηση σε πέντε κλίμακες»  είναι αναληθής. Με βάση το  Π.Δ. 318/92 για την «αξιολόγηση των  ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών», οι ίδιες ακριβώς κλίμακες ισχύουν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.
  • Η αξιολόγηση των  εν λόγω δημοσίων υπαλλήλων (αποσπασμένοι  σε γραφεία βουλευτών, κ.λπ.) δεν προσμετράται στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη.

Τέλος, τονίζουμε για μία ακόμα φορά ότι κανένας απολύτως δημόσιος υπάλληλος δεν θα απολυθεί ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αξιολόγησης. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι ψευδή και παραπλανητικά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή