Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι απολύσεις στο Δημόσιο δεν είναι μονόδρομος

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 16:24
UPD:16:27
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Μεταφορών.

A- A A+

Την άποψη ότι η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα είναι απαραίτητη, αλλά όχι κατ’ ανάγκη με χρήση ως βασικού μέτρου τις απολύσεις, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης «η διαδικασία των απολύσεων δεν είναι μονόδρομος. Ένας είναι ο μονόδρομος, οι αλλαγές στο Δημόσιο, αλλιώς δεν θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Σύμφωνα με τον υπουργό θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η δημόσια διοίκηση, προκειμένου να καταστεί αποδοτική. Προσέθεσε ακόμη ότι όπου υπάρχουν φορείς του Δημοσίου που δεν χρειάζονται, είναι ζημιογόνοι και δημιουργούν ελλείμματα, πρέπει να κλείνουν, και το προσωπικό να μετακινείται σε φορείς που έχουν ανάγκη από χέρια, ύστερα από εκπαίδευση.

Ακόμη ανέφερε ως παράδειγμα την εταιρεία ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), η οποία χρειάζεται 300 οδηγούς

Κλείνοντας ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι οι αλλαγές στο Δημόσιο χρειάζονται «ισχυρή πολιτική απόφαση». Όπως τόνισε «η συζήτηση αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Είναι κρίμα για τη χώρα να συζητούμε ακόμη ζητήματα που αναφέρονται τρία χρόνια πριν, στην αρχή της κρίσης. Πρέπει να γίνουμε μια χώρα, η οποία έχει υπηρεσίες που υπηρετούν τον λαό, το δημόσιο συμφέρον και την εθνική οικονομία, αλλιώς δεν θα πετύχουμε τους στόχους, και καθημερινά θα είμαστε σε μία διαδικασία πίεσης από την πλευρά των δανειστών μας, για να προβαίνουμε σε «ωμότητες» σε βάρος των εργαζομένων».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή