Ευ. Βενιζέλος: Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας κρίνει τη σταθερότητα της χώρας

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 13:16
UPD:13:18
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που εξασφαλίζει στην κυβέρνηση προοδευτικό πρόσημο.

A- A A+

Την αδιατάρακτη πορεία προς την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο από την κρίση, έθεσε ως κορυφαία εθνική πολιτική προτεραιότητα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, είπαν στο ΑΜΠΕ, ότι ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αφορά σε πρόσωπα, αλλά στην υποχρέωση των κομμάτων και των βουλευτών για σταθερότητα. Πρόσθεσε επίσης πως πρέπει να εξαντληθεί η τετραετία και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για «εμφυλιοπολεμική λογική» και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως στην Ευρώπη κάνει καμπάνια αμπάνια κατά της χώρας. Ακόμα στηλίτευσε τις αναφορές περί «Τσιριμώκων» τονίζοντας ότι «αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω» και να υπάρξουν συνέργειες κατά το δυνατόν, με βάση και τα πέντε σημεία που είχε θέσει ο ίδιος.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που εξασφαλίζει στην κυβέρνηση προοδευτικό πρόσημο, που έχει αναδείξει κεντρικούς άξονες για τις μεταρρυθμίσεις, την ανάπτυξη, τη ρευστότητα και την απασχόληση, και πως το ΠΑΣΟΚ θέλει να εκφράσει την εθνική ενότητα, να ξαναενώσει το έθνος.

Υπογράμμισε δε ότι παραμένουν οι βασικοί στόχοι για συναίνεση, ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης για το χρέος, η υλοποίηση των πέντε σημείων, η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, τα κοινωνικά θέματα, η επιχειρηματικότητα, η ρευστότητα, κ.ά.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση ο κ. Βενιζέλος είπε πως τα θέματα της διαθεσιμότητας μπαίνουν στο γενικότερο πλαίσιο των συζητήσεων με την τρόικα, που αφορά και στη βιωσιμότητα του χρέους, τα δημοσιονομικά, και άλλα θέματα που η ίδια η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι θα μπορούσαν να τεθούν εκ νέου στην τρόικα (όπως πχ το πετρέλαιο θέρμανσης).

Ξεκαθάρισε πάντως πως το ΠΑΣΟΚ δεν αρνείται τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει υπογράψει αλλά όπως είπε, «οφείλουμε να βελτιώνουμε την πορεία των πραγμάτων εκεί που δεν αποδίδουν». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις ασφαλιστικές εισφορές που χρωστούν οι επιχειρήσεις, όπου το υπάρχον πλαίσιο είναι ασφυκτικό. Ανέφερε ακόμα ότι το γεγονός πως επιτυγχάνονται οι στόχοι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα και ότι συνεπώς πρέπει να ολοκληρωθεί αδιατάρακτα η προσπάθεια.

Αναφορικά με τον ρόλο των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να υπάρχει συντονισμός και επισήμανε ότι στην κυβέρνηση λειτουργούν όχι μόνο ως υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και ότι εκπροσωπούν την παράταξη, ενώ ζήτησε να ενημερώνεται ο ίδιος για ευρύτερα πολιτικά θέματα που μπορεί να προκύπτουν, ώστε να επιλύονται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή