Επιμένει για επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα το ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 09:55
UPD:12:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Στη Χαριλάου Τρικούπη λένε πως υπάρχουν θέματα -όπως για παράδειγμα ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, που πρέπει να αλλάξει και θέματα -όπως οι διαθεσιμότητες, η απόφαση για τις οποίες ήταν βιαστική.

A- A A+

Εμμένει το ΠΑΣΟΚ στη λεγόμενη «αριστερή στροφή», κάτι που αναμένεται να επαναλάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και στη σημερινή συνάντηση με τα στελέχη του κινήματος που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Η συνάντηση αυτή γίνεται αφενός διότι κάποια εξ αυτών, όπως η Εύη Χριστοφιλοπούλου, «έχουν πιο μαζεμένη γραμμή σε θέματα όπως για παράδειγμα οι διαθεσιμότητες», αφετέρου για να συμφωνήσουν στους περαιτέρω χειρισμούς, με δεδομένη και την απόφαση - δέσμευση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, στη χθεσινή συνάντηση να μη υπάρχουν αιφνιδιασμοί.

Στη Χαριλάου Τρικούπη λένε πως υπάρχουν θέματα -όπως για παράδειγμα ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, που πρέπει να αλλάξει και θέματα -όπως οι διαθεσιμότητες, η απόφαση για τις οποίες ήταν βιαστική και «αξίζει τον κόπο η συγκυβέρνηση να επιχειρήσει αλλαγές». Στην ατζέντα, λένε, βρίσκονται και οι ομαδικές απολύσεις, οι  ιδιωτικοποιήσεις και το ασφαλιστικό. Ξεκαθαρίζουν πάντως πως τα συμφωνηθέντα με την τρόικα θα τηρηθούν.

Στους σχεδιασμούς του κ. Βενιζέλου προέχει μια συνολική επανατοποθέτηση της κυβέρνηση έναντι της τρόικας χωρίς όμως να προκληθεί ρήγμα στη συγκυβέρνηση. Γι’ αυτό το λόγο ο Χρ. Πρωτόπαπας και ο Π. Ρήγας θα βρίσκονται σε επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη και τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου, ώστε να αναζητηθεί κοινός τόπος και επιχειρηματολογία έναντι των εκπροσώπων των δανειστών.

Το θέμα, λέει κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος είναι κομβικής σημασίας για το κόμμα και την ηγεσία του, αφού ουδείς πρέπει να λησμονεί ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του βρίσκονται σε προσυνεδριακό χρόνο».

Τέλος, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας, τη χθεσινή απόφαση για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Όπως λένε χαρακτηριστικά, πέρα από την άμεση προκήρυξη-πρόσληψη των 600, δεν θα γίνουν άμεσα απολύσεις, όπως ζητούσε ο κ. Λοβέρδος και αφήνεται και ένα ανοιχτό παράθυρο για περαιτέρω προσλήψεις όταν προχωρήσει η αξιολόγηση του οργανογράμματος κάθε ΑΕΙ.     

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή