Sony: Δημιουργία κυρτών αισθητήρων CMOS

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 12:33
UPD:12:34
SONY

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η Sony έχει καταφέρει να κατασκευάσει δύο τύπους αισθητήρων: ένας ικανός για τοποθέτηση σε μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών καμερών και ένας για τοποθέτηση σε κινητά τηλέφωνα.

A- A A+

Η Sony δημιούργησε τον πρώτο κυρτό φωτογραφικό αισθητήρα CMOS, ο οποίος θα μιμείται το σχήμα του ανθρώπινου ματιού και θα προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τους επίπεδους αισθητήρες.

Στα πλεονεκτήματα του νέου τύπου αισθητήρα περιλαμβάνονται η μεγαλύτερη συνολική ευαισθησία στην αποτύπωση εικόνων, η μικρότερη συχνότητα εμφάνισης «θορύβου» κατά τη φωτογράφιση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και η δυνατότητα εγκατάστασης σε συνδυασμό με μικρότερες και απλούστερες σχεδιάσεις φακών.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η Sony έχει καταφέρει να κατασκευάσει δύο τύπους αισθητήρων: ένας ικανός για τοποθέτηση σε μοντέλα ψηφιακών φωτογραφικών καμερών και ένας για τοποθέτηση σε κινητά τηλέφωνα. Τα δύο νέα μοντέλα αισθητήρων CMOS προσφέρουν βελτίωση της ευαισθησίας κατά 1,4x στο κέντρο του αισθητήρα και κατά 2x στα άκρα.

Ένας «κίνδυνος» που υπάρχει κατά την παραγωγή των κυρτών αισθητήρων CMOS είναι ότι κατά την επεξεργασία και τη διαδικασία κύρτωσης, μπορεί ο αισθητήρας να «σπάσει». Για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο αυτό η Sony έχει προχωρήσει στην επένδυση με κεραμικά υλικά που αυξάνουν την ανθεκτικότητα.

Οι παρουσίαση των νέων αισθητήρων έγινε κατά τη διάρκεια Συμποσίου για την τεχνολογία VLSI και τα κυκλώματα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Χονολουλού της Χαβάης. Σύμφωνα, με την ιστοσελίδα IEEE Spectrum, η Sony έχει επιτύχει την παραγωγή περί των 100 αισθητήρων, υποδηλώνοντας ότι το επόμενο βήμα θα είναι η μαζική του παραγωγή.

Προτεινόμενα για εσάς