Μουντιάλ 2014: Η Ακτή Ελεφαντοστού με ανατροπή, 2-1, την Ιαπωνία

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014 09:11
UPD:15:25
REUTERS/RUBEN SPRICH
A- A A+

Σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στους «16» του Μουντιάλ έκανε η Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία νίκησε με 2-1 ττην Ιαπωννία στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι του 3ου ομίλου, όπου συμμετέχει και η εθνική Ελλάδας.

Στην «Περναμπούκο Αρένα» της πόλης Ρεσίφε , οι Ασιάτες ήταν αυτοί που προηγήθηκαν μόλις στο 16ο λεπτό με τον Χόντα, αλλά οι Αφρικανοί με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο έφεραν τα πάνω κάτω και πήραν τη μεγάλη νίκη που με την Κολομβία τους βάζει σε «θέση οδηγού» για να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Ο Σαμπρί Λαμουσί άφησε στον πάγκο τους Ντρογμπά και Κόλο Τουρέ, αντίθετα, ξεκίνησε το Γιάγια Τουρέ, που προερχόταν από τραυματισμό. Οι Ιάπωνες ήταν αυτοί που ξεκίνησαμ καλύτερα στο παιχνίδι και με το μεγάλο αστέρι τους, τον Χόντα, πήραν προβάδιδμα στο 16΄ . Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι είχε τον έλεγχο του αγώνα και μπήκε προηγούμενη στα αποδυτήρια, ενώ και στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης τίποτα δεν προδίκαζε τι θα γινόταν στη συνέχεια.

Μέσα σε δύο λεπτά (64`, 66`), όμως, ήρθαν τα πάνω κάτω και η Ακτή έφτασε στην ανατροπή με ισάριθμες κεφαλιές των Μπονί και Ζερβίνιο, από παράλληλες σέντρες του Οριέ.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις