Μουντιάλ 2014: Ώρα... Ελλάδας στη Βραζιλία

Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014 09:00
UPD:15:07
REUTERS/LEONHARD FOEGER
A- A A+

Η ώρα της Εθνικής Ελλάδας στο 20ό Μουντιάλ έφτασε... Σήμερα το απόγευμα (19:00) η «γαλανόλευκη» του Φερνάντο Σάντος θα κάνει πρεμιέρα στη λαμπερή διοργάνωση της Βραζιλίας αντιμετωπίζοντας την Κολομβία στο «Εστάντιο Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε.

Στόχος; Μα, η νίκη όπως αφοπλιστικά δήλωσε χθες ο Πορτογάλος τεχνικός της ελληνικής ομάδας, πάντοτε όμως με την απόδοση του προσήκοντα σεβασμού απέναντι σε μια ομάδα κορυφαίου επιπέδου, όπως είναι η τωρινή ομάδα των «καφετέρος». 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού και ο Παπασταθόπουλος επανήλθε στην επιθυμητή κατάσταση και ο Μανωλάς ξεπέρασε γρήγορα και ανώδυνα το χτύπημα στο πρόσωπο στη χθεσινή, τελευταία προπόνηση.

Ο Σάντος δεν προτίθεται να αλλάξει το σχηματισμό που χρησιμοποιεί (4-3-3) και όπως έδειξε στις προπονήσεις προσανατολίζεται σε μια ενδεκάδα με τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Χολέβα, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Κατσουράνη, Μανιάτη, Κονέ Τζιόλη), Σαλπιγγίδη, Σαμαρά και Μήτρογλου Γκέκα).

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 40χρονος Αμερικανός Μαρκ Γκάιγκερ, με βοηθούς τον συμπατριώτη του Μαρκ Σιν Χερντ και τον Καναδό Τζόι Φλέτσερ, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιρανός Αλιρεζά Φαγκανί. Ο Γκάιγκερ έγινε διεθνής το 2008 και επελέγη για πρώτη φορά από τη FIFA για τελική φάση Μουντιάλ.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί κατά το παρελθόν μόνο μία φορά. Αυτό συνέβη στις 5 Ιουνίου 1994 σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ των ΗΠΑ. Ο αγώνας διεξήχθη στο γήπεδο των «Τζάιαντς» στη Νέα Υόρκη, παρουσία 65.000 θεατών και οι Κολομβιανοί είχαν νικήσει 2-0 με γκολ των Γκαβίρια (48΄) και Ρινκόν (58΄).

Στη δεύτερη αναμέτρηση του Γ΄ ομίλου, που θα ξεκινήσει όταν στην Ελλάδα θα έχει αλλάξει ημέρα και θα ξημερώνει Κυριακή (04:00 το πρωί) η Ακτή Ελεφαντοστού, την οποία θα ενισχύσει τελικώς ο Γιάγια Τουρέ, θα τεθεί αντιμέτωπη της Ιαπωνίας στο Ρεσίφε. Την Εθνική θα τη συνέφερε μία ισοπαλία, ούτως ώστε σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στο δικό της αγώνα να μην αγωνιά από το ξεκίνημα κιόλας να μην ξεφύγει κανένας από τους επόμενους δύο αντιπάλους της. 

                             Σούπερ ευρωπαϊκό ντέρμπι

Σήμερα επίσης θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική και στον Δ΄ όμιλο, με το ντέρμπι ανάμεσα στην Ιταλία και την Αγγλία, στην «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στη 01:00 τα ξημερώματα Κυριακής (ώρα Ελλάδας) και προοιωνίζεται αμφίρροπος, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Νωρίτερα, στις 22:00 του Σαββάτου, θα ξεκινήσει το λατινικό ντέρμπι μεταξύ της Ουρουγουάης και της Κόστα Ρίκα. Η «σελέστε» είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι στην ομάδα του Τζόελ Κάμπελ, παρότι το συγκρότημα του Όσκαρ Ταμπάρες θα παίξει χωρίς το μεγαλύτερο αστέρι του, τον Λουίς Σουάρες, στη θέση του οποίου αναμένεται να αγωνιστεί ο Ντιέγκο Φορλάν

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις