Μουντιάλ 2014 (Α΄ όμιλος): Μεξικό-Καμερούν 1-0

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 20:54
UPD:22:43
REUTERS/JORGE SILVA

O αγώνας κρίθηκε από το τέρμα του Περάλτα στο 61ο λεπτό.

A- A A+

Το Μεξικό νίκησε 1-0 το Καμερούν στη δεύτερη αναμέτρηση του Μουντιάλ της Βραζιλίας, στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική στον Α΄ όμιλο της τελικής φάσης.

Ατυχώς πάντως η διαιτησία ήταν και σήμερα ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Συγκεκριμένα ο Κολομβιανός βοηθός Ουμπέρτο Κλαβίγιο, ο οποίος ακύρωσε δύο κανονικά γκολ του Τζοβάνι Ντος Σάντος (11΄, 30΄) καταλογίζοντας οφ σάιντ που δεν υπήρχαν σε καμία από τις δύο φάσεις!

Τελικά ο αγώνας κρίθηκε από το τέρμα του Περάλτα στο 61ο λεπτό, σε φάση στην οποία και πάλι ξεκίνησε από τον Ντος Σάντος, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ιτάνζ, με τον σκόρερ να παίρνει το ριμπάουντ και να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο με βάση τη διάθεση και την προσφορά των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του «Εστάδιο ντας Ντούνας», στο Νατάλ. Οι «τρικολόρες» του Μιγκέλ Ερέρα έτρεξαν περισσότερο και πίεσαν για μεγάλο διάστημα τους αποσυντονισμένους «αδάμαστους λέοντες», που μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν προπονούνταν λόγω της διαφωνίας με την Ομοσπονδία για τα πριμ.

Η συνεχής βροχόπτωση δεν επηρέασε τον αγωνιστικό χώρο κι αυτό ήταν προς όφελος του ρυθμού, που παρέμεινε υψηλός από την αρχή ως το τέλος. Οι Αφρικανοί είχαν τις ευκαιρίες τους με τον Ετό (21΄, 24΄), τον Ασού-Εκοτό (68΄) και τον Ενκουλού (87΄) αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, με τον Οτσόα να κρατά τη νίκη με εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του Μουκαντζό στο 90΄.

Η Βραζιλία και το Μεξικό τέθηκαν επικεφαλής στον Α΄ όμιλο καθώς μετρούν από τρεις βαθμούς, ενώ Κροατία και Καμερούν θα τους αναζητήσουν στη μεταξύ τους αναμέτρηση, στις 19 Ιουνίου στο Μανάους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις