Μουντιάλ 2014: Η FIFpro διαμαρτύρεται για το γήπεδο στο Μανάους

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 17:21
UPD:17:24
REUTERS/SIPHIWE SIBEKO

Στη φωτογραφία το «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους.

A- A A+

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διεθνής ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFpro), διαμαρτύρεται έντονα για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στην «Αρένα Αμαζόνια» του Μανάους.

Ένα 24ωρο πριν την αναμέτρηση της Ιταλίας με την Αγγλία, για τον 4ο όμιλο, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν το χορτάρι του γηπέδου ξερό και σε κακή κατάσταση, έχουν προκαλέσει την παρέμβαση της FIFpro.

«Οι παίκτες δικαιούνται έναν ποιοτικό αγωνιστικό χώρο και αυτό δεν συμβαίνει στο Μανάους. Κανείς δεν θέλει να βλέπει τους παίκτες και το όλο θέαμα να υποφέρουν» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η διεθνής ομοσπονδία επαγγελματιών παικτών.

Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», φιλοξενεί και δηλώσεις του υπεύθυνου κηπουρού του σταδίου, που επιβεβαιώνει ότι ο αγωνιστικός ώρος της «Αρένα Αμαζόνια» δεν θα είναι στην πρέπουσα κατάσταση, τουλάχιστον για το αυριανό ματς.

Στο Μανάους, πόλη που βρίκεται στην καρδιά του Αμαζονίου και έχει μέση θερμοκρασία 34° Κελσίου και υγρασία κοντά στο 90%, πρόκειται να διεξαχθούν ακόμη τρεις αγώνες για τη φάση των ομίλων: Καμερούν-Κροατία στις 18/6, ΗΠΑ-Πορτογαλία στις 22/6 και Ονδούρα-Ελβετία στις 25/6.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις