Υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι τραυμάτισε μέλος της ΠΟΣΠΕΡΤ

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014 16:51
UPD:19:45
ertsocialnetworks
A- A A+

Τον τραυματισμό ενός μέλους της ΠΟΣΠΕΡΤ με αιχμηρό αντικείμενο προκάλεσε υπαλλήλος εταιρείας ιδιωτικής ασφαλείας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε όταν ο υπάλληλος έπειτα από εντολή πήγε να κατεβάσει μία μαύρη σημαία που είχαν αναρτήσει πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, στο φανάρι έξω από το Ραδιομέγαρο, με αφορμή την επέτειο του ενός χρόνου από το κλείσιμό της.

Μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, είδαν τον υπάλληλο που προσπαθούσε να κατεβάσει τη σημαία και πήγαν να ρωτήσουν τους λόγους.

Στον διαπληκτισμό που ακολούθησε, ο υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας τραυμάτισε με εργαλείο που κρατούσε εκείνη τη στιγμή στο χέρι του τον συνδικαλιστή της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που τους μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση.

ΣΥΡΙΖΑ

Για «μια πρωτοφανή πράξη που δείχνει την αποθράσυνση των υπαλλήλων του παράνομου μορφώματος, το οποίο διαδέχτηκε την ΕΡΤ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει «ο ελληνικός λαός πληρώνει από την τσέπη του επικίνδυνους υπανθρώπους που δεν διστάζουν, στο μένος τους ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, να επιτεθούν ενάντια σε συνδικαλιστές, παραπέμποντας σε πρακτικές  άλλων εποχών».

Μάλιστα, κλείνοντας την ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ίδια τη ΝΕΡΙΤ καθώς όπως υποστηρίζει «φέρει ευθύνη για την πράξη του υπαλλήλου της» και καλεί τη κυβέρνηση να αναλογιστεί «τις δικές της ευθύνες για την ενθάρρυνση τέτοιων συμπεριφορών».

Τέλος ζητεί ο δράστης να παραπεμφθεί άμεσα  στη δικαιοσύνη.

Και ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης καταδίκασε την επίθεση.

Ο κ. Λαφαζάνης επισκέφθηκε το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον απολυμένο συνδικαλιστή της ΕΡΤ Γαβρήλο Κασιμάτη και αφού ενημερώθηκε σχετικά με το περιστατικό κατήγγειλε «την εκδικητική και τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι στον Γαβρήλο Κασιμάτη από τη φύλαξη της ΝΕΡΙΤ».

Όπως τόνισε τέτοιου είδους θρασείες επιθέσεις προκαλούν ερωτηματικά και ανησυχίες.

«Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι η πράξη του ήταν ιδιαίτερα απεχθής και προκλητική» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή